Zlepšiť sa vo vonkajších zápasoch, hlási cieľ ten Hag. Maguire do Londýna neodcestoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlepšiť sa vo vonkajších zápasoch, hlási cieľ ten Hag. Maguire do Londýna neodcestoval
Manchester United cestuje v sobotu na pôdu Tottenhamu.
Manchester United cestuje v sobotu na pôdu Tottenhamu.Reuters
Manažér Erik ten Hag (53) pred sobotňajším zápasom na pôde londýnskeho Tottenhamu Hotspur povedal, že Manchester United musí ukázať viac charakteru, aby zlepšil svoju bilanciu z vonkajších duelov proti najlepším klubom v Premier League.

V minulej sezóne Manchester United prehral na cestách s Manchestrom City, Arsenalom, Newcastlom, Brightonom a utrpel výprask 0:7 v Liverpoole.

"To je jeden z cieľov, ktoré sme si stanovili pre túto sezónu. Musíme sa vo vonkajších zápasoch zlepšiť, aby sme získali viac bodov. To často súvisí s osobnosťou a charakterom," povedal ten Hag, ktorého tím začal ročník domácim víťazstvom 1:0 nad Wolves.

Nadchádzajúce zápasy Manchestru United.
Nadchádzajúce zápasy Manchestru United.Flashscore

Ten Hag trvá na tom, že tím nerozptyľujú udalosti mimo ihriska. Situácia s predajom klubu je stále nevyriešená (a pravdepodobne sa stopla), zatiaľ čo o útočníkovi Masonovi Greenwoodovi, ktorý bol vo februári obvinený zbavený z pokusu o znásilnenie, ešte interne nerozhodli.

"Sústredíme sa na spôsob hry, zameriavame sa na tímový výkon. Teraz sa sústredíme na Tottenham Hotspur. Vieme, že výkon (proti Wolves) nebol taký, v aký sme dúfali, ale chceme vyhrávať. Ukázal sa charakter a osobnosť, a to je jedna z vecí, v ktorých sme sa museli oproti minulej sezóne zlepšiť."

Šéf lavičky očakáva, že Lisandro Martínez bude k dispozícii proti Spurs, hoci bol v pondelok vystriedaný v polčase pri triumfe nad Wolves. Manažér United uviedol, že stopér Harry Maguire bude musieť bojovať o svoje miesto po tom, čo sa rozhodol zostať v klube.

Na otázku, aké príležitosti môže Maguire v zostave dostať, Holanďan reagoval: "Je to na ňom. Vie, čo od neho očakávam. Už veľakrát som povedal, že na to má schopnosti, teraz to musí ukázať."

Zaujímavosťou je, že fotografi pri piatkovom odchode hráčov a realizačného tímu vlakom do Londýna Maguirea nezaznamenali. S mužstvom neodcestoval ani Donny van de Beek, s ktorým sa spája odchod do Španielska. Chýbajú naďalej zranení Tom Heaton, Tyrell Malacia, Amad Diallo či Kobbie Mainoo.

Štatistiky Maguirea za ostatné dve sezóny.
Štatistiky Maguirea za ostatné dve sezóny.Flashscore

Ten Hag sa zmienil aj o stopérovi Jonnym Evansovi, ktorému sa v klube skončila krátkodobá zmluva. Manažér dostal otázku, či jeho situácia závisí Maguireovej budúcnosti na Old Trafford.

"Nie, nemá na to vplyv. Uvidíme. Rokujeme a keď budeme mať nejaké novinky, prinesieme ich ako vždy," uzavrel.

Tottenham - Manchester United, sobota 18:30