Aká je budúcnosť Greenwooda na Old Trafforde? Manchester má čoskoro rozhodnúť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aká je budúcnosť Greenwooda na Old Trafforde? Manchester má čoskoro rozhodnúť

Mladý futbalista v posledných mesiacoch pútal pozornosť škandálmi.
Mladý futbalista v posledných mesiacoch pútal pozornosť škandálmi.Profimedia
Anglický futbalový klub Manchester United je blízko k rozhodnutiu o tom, či má Mason Greenwood v tíme budúcnosť. Dvadsaťjedenročný útočník naposledy nastúpil v drese "červených diablov" v januári 2022, vo februári tohto roku ho zbavili obvinení z napadnutia a pokusu o znásilnenie.

Klub sa začiatkom roka vyjadril, že v Greenwoodovom prípade sa ešte uskutoční interný proces. O jeho pozícii odvtedy neprebehla žiadna oficiálna komunikácia, až do jeho zaradenia na zoznam hráčov pre sezónu 2023/24 v polovici júna.

"Fáza zisťovania faktov nášho vyšetrovania je teraz dokončená a sme v záverečnej fáze rozhodovania o Masonovej budúcnosti. Na rozdiel od mediálnych špekulácií, toto rozhodnutie ešte nebolo prijaté a v súčasnosti je predmetom intenzívnych interných úvah," citovala z vyhlásenia klubu agentúra AP.

Greenwood je odchovancom United, v klube pôsobí od svojich siedmich rokov. Za A-tím odohral 129 zápasov, v ktorých strelil 35 gólov a pridal 12 asistencií. 

"Bol to ťažký prípad pre všetkých, ktorí sú spojení s Manchestrom United a chápeme názory, ktoré vyvolal vo verejnej sfére. Žiadame o trpezlivosť počas toho, ako sme vo finálnej fáze tohto starostlivo premysleného procesu," dodal klub.