Mala to byť penalta. Rozhodcovia poškodili Wolves proti United, teraz spoznali tresty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mala to byť penalta. Rozhodcovia poškodili Wolves proti United, teraz spoznali tresty

Saša Kalajdžič z Wolverhamptonu Wanderers sa po zápase háda s rozhodcom Simonom Hooperom.
Saša Kalajdžič z Wolverhamptonu Wanderers sa po zápase háda s rozhodcom Simonom Hooperom.Reuters
Simon Hooper, Michael Salisbury a Richard West nebudú počas nadchádzajúceho víkendu rozhodovať stretnutia Premier League po tom, čo v pondelok pri prehre Wolverhamptonu Wanderers s Manchestrom United podľa pravidiel nenariadili pokutový kop.

Hráči Wolves boli presvedčení, že v nadstavenom čase mali rozhodcovia odpískať penaltu po tom, ako brankár Manchestru United André Onana narazil do Sašu Kalajdžiča, keď sa snažil vyriešiť jeden z centrov. Duel sa skončil prehrou hostí 0:1. Hlavným rozhodcom na ihrisku bol Hooper, Salisbury a West boli poverení funkciou videoasistenta rozhodcu (VAR).

Manchester United - Wolves 1:0

Manažér "Vlkov" Gary O'Neil uviedol, že zlyhanie rozhodcov pri neodpískaní pokutového kopu poukázalo na šedú zónu v používaní systému VAR. Jon Moss, ktorý pôsobí ako šéf komisie rozhodcov najvyššej anglickej súťaže, sa mu za chybu ospravedlnil.

"Jon Moss povedal, že to bola očividná penalta a mala byť udelená - klobúk dolu za to, že sa mi ospravedlnil. Fair-play voči Jonovi, že vystúpil a skonštatoval, že to bola jasná a zjavná chyba. Nemohol uveriť, že rozhodca na ihrisku penaltu neodpískal, a nemôže uveriť, že VAR nezasiahol." 

"Pravdepodobne som sa vďaka tomu v skutočnosti cítil ešte horšie, keďže viete, že máte pravdu. Počas zápasu mi povedali, že si nemyslia, že to bola jasná a zjavná chyba," uviedol O'Neil novinárom.

Salisbury mal už pozastavenú činnosť po tom, čo pri jeho rozhodovaní bola odoprená penalta Brightonu počas aprílovej prehry 1:2 s Tottenhamom Hotspur.