Takmer zobral útočníkovi hlavu. Man United sa vytrápil, škvrnou penaltový incident

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Takmer zobral útočníkovi hlavu. Man United sa vytrápil, škvrnou penaltový incident
Incident, o ktorom sa bude dlho hovoriť. André Onana (prvý sprava) vráža do Sašu Kalajdžiča (v strede).
Incident, o ktorom sa bude dlho hovoriť. André Onana (prvý sprava) vráža do Sašu Kalajdžiča (v strede).Profimedia
Futbalisti Wolverhamptonu Wanderers odchádzali z Old Traffordu po prehre s Manchestrom United 0:1 s trpkou príchuťou v ústach. V zápase boli lepším tímom a v závere si vytvorili tlak, počas ktorého došlo k spornej penaltovej situácii. Manažér hostí Gary O'Neil (40) napriek sklamaniu vravel, že vo svojom tíme videl veľa pozitívnych veci do budúcnosti.

Raphael Varane strelil jediný gól v poslednom zápase otváracieho kola Premier League 2023/2024, ale hráči Wolves boli presvedčení, že mali zahrávať v nadstavenom čase pokutový kop. O'Neil poukázal na šedú oblasť pri používaní systému VAR.

Manchester United - Wolves 1:0

Brankár United André Onana, ktorý debutoval za klub v súťažnom stretnutí, narazil do striedajúceho Sašu Kalajdžiča, keď prišiel neskoro do súboja, aby sa pokúsil vyraziť center. K lopte sa však nedostal a útočníka poslal k zemi.

Rozhodca Simon Hooper nevidel bezprostredne nič zlé a na základe pokynu, aby VAR zasahoval len v prípade jasných a zjavných chýb, nebolo potrebné sa na incident pozrieť znova. 

"Brankár tam vlietol a takmer zobral nášmu útočníkovi hlavu. Je to faul, musí to tak byť. Avšak aby som bol úprimný, nie som príliš prekvapený, že sme penaltu nedostali. Chápem pravidlá (ostať pri rozhodnutiach na ihrisku, ak je to možné), ale úplne to neakceptujem," povedal O'Neil pre Sky Sports, ktorý za protesty navyše videl žltú kartu.

Nie je prekvapením, že manažér Manchestru United Erik ten Hag mal na incident iný názor, hoci priznal, že jeho tím dostal v dueli nového ročníka Premier League obrovský strach.

"Je to ťažké. André bol naozaj odvážny, keď vyšiel z brány von. Lopta bola odohraná skôr, ako sa hráča dotkol, takže si nemyslím, že mal vplyv na dotyk súpera. Môžete o tom diskutovať, ale myslím si, že to nebola penalta. Súper mal dynamiku. Museli sme sa tomu vyrovnať a bojovať o body. Dúfame, že v ďalšom zápase budeme lepší na lopte," zaprial si ten Hag.

Wolverhampton vystrelil 23-krát, čo je druhý najväčší počet striel proti United na Old Trafford od začiatku zbierania údajov pred 20 rokmi. Podľa O'Neila to svedčí o sebavedomí jeho tímu pri útočení.

"V konečnom dôsledku sa nemôžeme sústrediť len na penaltové rozhodnutie. Prísť na Old Trafford, mať najviac striel zo všetkých tímov od roku 2005 a dominovať už po štyroch dňoch práce v tréningu, je výnimočné. Chlapci si zaslúžili viac," skonštatoval manažér hostí.