Pochovali by ste ma zaživa. Guardiola ukazuje na Chelsea a porovnáva prestupové čiastky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochovali by ste ma zaživa. Guardiola ukazuje na Chelsea a porovnáva prestupové čiastky

Pep Guardiola prišiel o dôležitého člena základnej zostavy v podobe Kevina De Bruyneho.
Pep Guardiola prišiel o dôležitého člena základnej zostavy v podobe Kevina De Bruyneho. AFP
Pep Guardiola (52) vyhlásil, že Manchester City by bol "zabitý či pochovaný za živa", ak by minul toľko peňazí na nové posily ako Chelsea za posledných 12 mesiacov.

Výdavky City od prevzatia klubu šejkom Mansúrom v roku 2008 sa opakovane stali predmetom kontroly, pričom klub čelil 115 obvineniam Premier League za údajné porušenie finančných predpisov.

Guardiola tvrdí, že ich prístup bol vždy obozretný, na rozdiel od divokého míňania vlastníckej skupiny okolo Todda Boehlyho na Stamford Bridge. Chelsea od začiatku minulého leta minula takmer 1 miliardu libier (1,17 miliardy eur). City toto leto dotiahlo prestupy Joška GvardiolaMateom Kovačičom za celkovo 100 miliónov libier (117 miliónov eur), no lodivod zo Španielska bleskovo prejavil podráždenie nad astronomickými sumami, ktoré Chelsea zaplatila.

"Nemohol by som tu sedieť, keby sme minuli to, čo Chelsea v posledných dvoch prestupových oknách - pochovali by ste ma zaživa," uviedol Guardiola v piatok novinárom.

"Zabili by ste ma. To je isté. Boli by sme pod drobnohľadom, aký si ani neviete predstaviť. Keď ľudia hovoria, že len Manchester City a Pep Guardiola kupujú hráčov, nevedel som, že mám vo vrecku toľko peňazí, aby som mohol kúpiť všetkých hráčov, ktorých mám."

Guardiola pokračoval vo vysvetľovaní myšlienky. "Musíme zistiť, čo sa deje na trhu, či to dokážeme a zaplatiť to, čo považujeme za spravodlivé. Chceli sme (Harryho) Maguirea a nekúpili sme ho, pretože sme nechceli platiť. Chceli sme (Marca) Cucurellu a nezaplatili sme. Chceli sme Alexisa Sáncheza a nezaplatili sme. Nakoniec zaplatíme toľko, koľko je spravodlivé. Inak máme svoju akadémiu."

Šéf lavičky sa snažil trvať na tom, že nekritizuje Chelsea, ale Katalánec zjavne cíti dvojitý meter.

"Môžu si robiť, čo chcú. Ani na sekundu nekritizujem Chelsea. Hovorím, že ak by sme to urobili my, sme mŕtvi a to na celom svete. Ak chcú míňať, neviem, 900 miliónov, odkedy (Boehly) prišiel, 900 ďalších, 900 ďalších, nech to urobia. Biznis je biznis. V tejto sezóne predávajú veľa, takže to môžu robiť."

"Každý tak vyhrá. Povedzte mi pravdu: užívate si prestupové obdobie? Tento hráč, ten druhý, každých pár minút v televízii Sky, nový hráč tu, nový hráč tam. Je to zábavné," pokračoval s narážkou na to, že práve prestupové snahy tímov živia mediálne domy počas letnej prestávky.

Napriek tomu, že Guardiola lamentoval nad výdavkami Chelsea, povedal, že sa rozprával s futbalovým riaditeľom Txikim Begiristainom o ich možnostiach priviesť ešte ďalšie posily po tom, ako je stredopoliar a motor mužstva Kevin De Bruyne odsunutý na viacmesačnú maródku so zranením stehenného svalu.

"Možno budeme musieť priniesť niekoho ďalšieho. Môj názor je, že mám rád úzky tím. Strata Kevina však mení perspektívu. Je to veľmi dôležitý hráč, nebude chýbať jeden alebo dva týždne. Nie sme jediní, ktorí v posledných rokoch míňajú veľa peňazí," uzavrel Guardiola.