Kovačič sa so City dohodol na štyri roky: Brilantný krok, neviem sa dočkať začiatku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovačič sa so City dohodol na štyri roky: Brilantný krok, neviem sa dočkať začiatku

Mateo Kovačič pózuje s novým dresom.
Mateo Kovačič pózuje s novým dresom.Twitter: @ManCity
Po historickej sezóne, v ktorej Manchester City získal treble, sa pred štartom nového ročníka posilňuje. Do stredu poľa si upísal na štyri roky chorvátskeho futbalistu Matea Kovačiča (29) z konkurenčnej Chelsea.

Finančné podrobnosti nezverejnila ani jedna zo zúčastnených strán. Známa je iba cena, za ktorú stredopoliar vymenil klub v rámci Premier League. City zaplatilo Chelsea 25 miliónov eur plus päť miliónov eur v ďalších bonusoch.

"Vnímam to ako brilantný krok. Neviem sa dočkať začiatku v novom klube," uviedol Kovačič v prvých vyjadreniach po spečatení kontraktu.

"Každý, kto sledoval tento tím pod vedením Guardiolu, vie, aký je dobrý - pre mňa je najlepší na svete. Trofeje, ktoré vyhrali, sú všetkým jasné, ale ide aj o najlepší futbalový tím. Nastúpiť zaň je snom každého futbalistu. Stále sa musím veľa učiť a rozvíjať. Viem, že pod Pepom sa môžem stať ešte lepším hráčom," doplnil.

Kovačič odštartoval svoju seniorskú kariéru v Diname Záhreb. V januári 2013 sa upísal Interu Miláno, z ktorého o dva roky neskôr putoval do Realu Madrid. Skúsený futbalista nechýbal ani pri najväčších úspechoch svojej krajiny.

Debut zaznamenal v kvalifikácii na majstrovstvá sveta proti Srbsku v marci 2013. Na konte má odvtedy takmer 100 zápasov. Bol pri druhom mieste na MS 2018 v Rusku a treťom v decembri v Katare.

"Mateo je vynikajúci futbalista," zdôraznil futbalový riaditeľ City Txiki Begiristain.

"Môže hrať ako šestka alebo osmička. Má veľa skúseností z klubov najvyššej úrovne a rozumie Premier League. Bolo to veľmi jednoduché rozhodnutie, pretože disponuje taktickou i technickou kvalitou, aké u stredopoliara hľadáme. Je to človek, ktorého sme sledovali dlho. Vždy na nás urobil dojem. Som rád, že je tu. Ide o skvelý podpis pre tento klub. Veľmi sa teším na to, čo dokáže urobiť s Pepom a zvyškom nášho tímu."

Kovačič je prvou letnou posilou City, odkedy klub zdvihol nad hlavu FA Cup, titul Premier League a následne ročník zavŕšil aj víťazstvom v Lige majstrov.

Futbalové prestupy a špekulácie