V Premier League sa opäť buchli po vrecku, na prestupy minuli takmer dve miliardy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Premier League sa opäť buchli po vrecku, na prestupy minuli takmer dve miliardy

Rice zamieril do Arsenalu.
Rice zamieril do Arsenalu.Reuters
Podľa analýzy spoločnosti Deloitte, ktorá bola zverejnená v piatok, kluby Premier League minuli v letnom prestupovom období na hráčov rekordnú sumu 1,95 miliardy libier a očakáva sa, že výdavky presiahnu 2 miliardy.

Prestupové obdobie, ktoré sa otvorilo 14. júna, už prekonalo minuloročný rekord 1,92 miliardy libier, pričom do uzávierky 1. septembra zostáva týždeň, uviedla spoločnosť v oficiálnom vyhlásení.

Dva prestupy sa uskutočnili za sumy presahujúce 100 miliónov libier - stredopoliar Moises Caicedo prestúpil do Chelsea a Declan Rice sa upísal Arsenalu.

Chelsea, ktorá doteraz podpísala zmluvy s deviatimi hráčmi, minula na transferoch viac ako 1 miliardu, odkedy nový majiteľ Todd Boehly a spoločnosť Clearlake Capital dokončili prevzatie klubu v máji 2022.

Caicedo je jednou z posledných akvizícií Chelsea
Caicedo je jednou z posledných akvizícií ChelseaReuters

Majster Manchester City tento týždeň podpísal kontrakt s krídelníkom Jérémym Dokuom za 55 miliónov, predtým priviedol obrancu Joška Gvardiola za 90 miliónov a stredopoliara Matea Kovačiča za 25 miliónov libier.

Manchester United minul 72 miliónov libier na útočníka Rasmusa Hojlunda, zatiaľ čo minuloročný vicemajster Arsenal utratil 65 miliónov libier na útočníka Kaia Havertza.

Newcastle United, ktorý v minulej sezóne skončil štvrtý, priviedol záložníka Sandra Tonaliho za 55 miliónov a krídelníka Harveyho Barnesa za 38 miliónov libier.