Ihrisko opúšťal v slzách a na vozíku. Neymar si zranil koleno, dĺžka absencie je nejasná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ihrisko opúšťal v slzách a na vozíku. Neymar si zranil koleno, dĺžka absencie je nejasná
Aktualizované
Neymar sa pri odchode z ihriska rozplakal.
Neymar sa pri odchode z ihriska rozplakal.AFP
Neymar (31) vyvoláva nepríjemné obavy pre brazílsku reprezentáciu a tiež pre klubového zamestnávateľa Al-Hilal v Saudskej Arábii. V nočnom súboji proti Uruguaju v rámci štvrtého kola kvalifikácie na majstrovstvá sveta opustil hráč s číslom 10 hraciu plochu v 44. minúte po tom, čo si privodil zranenie ľavého kolena.

Uruguaj - Brazília 2:0

Neymar sa snažil obísť svojho strážcu, no pri driblingu urobil zlý pohyb a okamžite pocítil bolesť v ľavom kolene. Megastar dostala lekársku pomoc, avšak koniec v zápase bol neodvratný. Televízia zachytila, ako hráča pri vchode do šatní podopiera tímový lekár, Neymar nemohol ľavou nohou došliapnuť na zem.

Neymar opúšťa ihrisko.
Neymar opúšťa ihrisko.AFP

Bolo to prvýkrát od roku 2019, čo 31-ročná opora opustil duel Seleçãa v prvom polčase. Naposledy to bolo v priateľskom stretnutí proti Nigérii po niečo vyše 11 minútach hry.

Neymar sa podrobí lekárskym vyšetreniam ešte v rámci kempu brazílskej reprezentácie, situácia je však znepokojujúca a vyvoláva obavy. Podľa tímového lekára Rodriga Lasmara je príliš skoro určiť rozsah a vážnosť zranenia.

"Urobili sme všetky možné vyšetrenia a zopakujeme ich vo štvrtok. Tých 24 hodín bude kľúčových, aby sme zistili, ako koleno reaguje, ako bude napuchnuté. Uvidíme, čo ukážu skeny. V pokoji počkajme na výsledky vyšetrení, vyhodnotíme ich a potom vám povieme diagnózu," odkázal Lasmar podľa AFP novinárom.

Brazília navyše prehrala kvalifikačný duel prvý raz od roku 2015, vtedy nestačila na Čile. Skončila sa tým 37-zápasová neporaziteľnosť "kanárikov". O zásahy Uruguaja sa postarali Darwin Núñez a Nicolás de la Cruz.