Dva góly za 11 minút. Messi po takmer mesiaci v základe dostal Argentínu do trháku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dva góly za 11 minút. Messi po takmer mesiaci v základe dostal Argentínu do trháku
Aktualizované
Messi sa po mesiaci vrátil vo veľkom štýle.
Messi sa po mesiaci vrátil vo veľkom štýle.Profimedia
Lionel Messi (36) v utorok dvakrát skóroval pri víťazstve Argentíny 2:0 na ihrisku Peru v kvalifikácii MS, za národný tím odohral celý zápas. Zároveň sa Messi stal najlepším strelcom v historickom rebríčku krajín juhoamerickej kvalifikácie na majstrovstvá sveta. Doteraz sa s 29 gólmi delil o prvenstvo s Luisom Suárezom (36) z Uruguaja, ale po utorku ich má Messi na konte už tridsaťjeden.

Peru - Argentína 0:2

Tridsaťšesťročný Messi sa ocitol v základnej zostave prvý raz od 21. septembra, keď hral za Inter Miami proti Torontu v rámci MLS. Vtedy však z ihriska nútene odišiel už po 36 minútach. Na Národnom štadióne v Lime však vyzeral veľmi sviežo a prispel k sebavedomému výkonu Argentíny

Prvý gól strelil po protiútoku v 32. minúte, o desať minút neskôr uzavrel skóre duelu. Po prestávke rozvlnil sieť aj po tretí raz, ale zásah neplatil pre ofsajd. 

"Máme dobrú skupinu a dobré prostredie v našej šatni, veci sú oveľa jednoduchšie. Užívame si, že sme spolu a že hráme spolu," citovala Messiho agentúra AP.

Úradujúci majstri sveta sú na čele 10-členného pelotónu krajín Južnej Ameriky v rámci kvalifikácie na majstrovstvá sveta s 12 bodmi a skóre 7:0. Zhodne po sedem bodov má trojica Uruguaj, Brazília a Venezuela.