Scaloni život bez Messiho zatiaľ nerieši. Návrat kapitána očakáva proti Peru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Scaloni život bez Messiho zatiaľ nerieši. Návrat kapitána očakáva proti Peru
Argentína je na čele tabuľky s deviatimi bodmi z troch zápasov, dva body pred Brazíliou.
Argentína je na čele tabuľky s deviatimi bodmi z troch zápasov, dva body pred Brazíliou.Reuters
Tréner Argentíny Lionel Scaloni (45) uviedol, že je príliš skoro začať plánovať život bez Lionela Messiho (36) a že kapitán by sa mohol vrátiť do tímu na utorňajší kvalifikačný zápas na majstrovstvá sveta proti Peru.

Messi sa v nominácii aktuálnych majstrov sveta z Kataru objavil napriek tomu, že ostatné duely svojho klubu Inter Miami vynechal. Trápili ho svalové problémy. Vrátil sa tesne pred pripojením k národnému tímu, keď odohral 36 minút na trávniku Cinncinati (prehra 0:1). Ofenzívny klenot však nastúpil aj v 53. minúte štvrtkového zápasu s Paraguajom (1:0) a v nadstavenom čase bol blízko ku gólu, keď z priameho kopu trafil brvno.

"Leo je v poriadku," povedal Scaloni novinárom pred zápasom v Lime. "Postupne si pridával v tréningovom procese. Konečné rozhodnutie urobíme pred zápasom. Je to otázka minút a toho, koľko zvládne hrať. Ak bude v poriadku, viete, čo si myslím... bude hrať," povedal jasne šéf argentínskej lavičky.

Messi v tréningu s Argentínou.
Messi v tréningu s Argentínou.Reuters

"Vždy sa snažíme hrať s tými, ktorí sú fit 100 % alebo blízko tomu. Dnes je pre každého veľmi ťažké byť v týchto dueloch v najlepšej forme, takže môže nastať zmena vzhľadom na stretnutie s Paraguajom," načrtol Scaloni možné zmeny v zostave pred blížiacim sa kvalifikačným súbojom.

Argentína si počína zatiaľ výborne. V troch dueloch trikrát vyhrala, nastrieľala päť gólov a žiadny neinkasoval. Aj preto vedú tabuľku pred druhou Brazíliou s dvojbodovým náskokom.

"Myslím, že mužstvo hrá odhodlane a nezáleží na tom, kto je na ihrisku. To je najdôležitejšie. Minule sme videli, že môžeme hrať dobre aj bez Messiho," narážal 45-ročný lodivod na zápas v Bolívii (výhra 3:0).

Na otázku, či by si Argentína mala zvyknúť na hru bez svojho talizmanu, Scaloni odvetil: "Nezabúdajme, že je stále tu. Čo je to za predpoklad, myslieť na to, keď odíde. Pravda je taká, že stále hrá. Nechajme ho na pokoji. Alebo ho už posielame do dôchodku?", uzavrel Lionel Scaloni. 

Peru - Argentína (streda, 4:00)