Čo bude ďalej s Messim? Lákali ho na Neymara s Ronaldom, prím hrá reprezentácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čo bude ďalej s Messim? Lákali ho na Neymara s Ronaldom, prím hrá reprezentácia
Messi sa bude sústrediť na Argentínu a Inter Miami.
Messi sa bude sústrediť na Argentínu a Inter Miami.Profimedia
Ešte dva zápasy a misia s pracovným názvom "2023" sa pre Lionela Messiho (36) skončí. Argentínsky génius po prestupe do zámoria priviedol Inter Miami k historicky prvej trofeji, ale v play-off Major League Soccer si nezahrá. Aj preto úradujúci majster sveta dostáva ponuky na ďalšie angažmány.

Prišiel, videl, zvíťazil. Messi sa stal pre Inter Miami modlou. Svojím príchodom zmenil tím, ktorý bol v zámorskej lige úplným outsiderom, na stroj na víťazstvá. Od jeho prvého štartu vyhrali "volavky" 10 z 11 duelov, pričom jediným neúspechom bola bezgólová remíza s Nashvillom.

Skvelá séria mala pokračovať aj po reprezentačnej prestávke, z ktorej sa Messi vrátil zranený. Argentínčan strelil jediný gól, ktorý rozhodol zápas proti Ekvádoru, ale mal bližšie nešpecifikované svalové problémy.

V nasledujúcich štyroch týždňoch nastúpil kapitán úradujúcich majstrov sveta iba dvakrát, odohral zhodne po 36 minút. V prvom prípade hral od začiatku a Miami si pripísalo jediné víťazstvo za posledných 30 dní. V druhom, aktuálne poslednom stretnutí Interu, naskočil do rozbehnutého vlaku, ktorý sa rútil z útesu...

Ani prítomnosť "LM10" totiž neukončila sériu štyroch stretnutí v rade bez trojbodového zápisu. Horšie bolo, že floridský klub nestačil na Cincinnati (0:1) a ligové play-off, ktoré sa ešte pred mesiacom zdalo byť na dohľad, sa nenávratne vzdialilo.

Na skok domov?

Miami v priebehu dvoch týždňov získalo len jeden bod z 12 možných a je jasné, že sezóna sa preň skončí 22. októbra. S touto istotou sa začali rojiť špekulácie, ktoré argentínsku hviezdu posielali do Barcelony alebo saudskoarabského Al-Hilalu. Klub, ktorý v lete získal okrem iných aj Brazílčana Neymara, mal mať o Messiho obrovský záujem.

"Diskusia s Barcelonou nie je vôbec aktuálna, pravdepodobnejšie je otvorenie dialógu so saudskými klubmi. Dnes tomu však nič nenasvedčuje," prezrádza taliansky futbalový insider Fabrizio Romano vo svojom najnovšom videoblogu.

Podľa neho má okrem Interu Miami všetku Messiho pozornosť národný tím. Argentína sa už vydala na cestu do USA, Kanady a Mexika, kde sa v roku 2026 uskutočnia majstrovstvá sveta. A keďže úradujúci víťaz MS nemá istotu účasti na budúcom svetovom šampionáte, potrebuje Messiho v kvalifikačných bojoch - počas októbra a novembra čakajú "Albiceleste" hneď štyri.

"Aj keď v Miami bude relatívny pokoj, Messiho program je naozaj nabitý. Koncom októbra ho čaká galavečer v Paríži, kde by mohol vyhrať anketu Zlatá lopta. V novembri má potom Argentína pred sebou náročný dvojzápas s Uruguajom (17. novembra) a Brazíliou (22. novembra). Messi tam určite nebude chcieť chýbať," hovorí taliansky novinár Romano.

Sen šejkov

O necelé dva týždne neskôr, 1. decembra, sa v saudskoarabskej Pro League uskutoční súboj titanov medzi Al-Hilal a Al-Nassr. Pôjde o bitku medzi Neymarom a Cristianom Ronaldom. A ako už bolo spomenuté, súčasný líder miestnej SPL sa netají záujmom o Argentínčana. Podľa najnovších správ by však k stretnutiu troch svetových futbalových hviezd dôjsť nemalo.

"Messi do Ázie, pravdepodobne, pôjde, keďže Inter Miami plánuje ázijské turné. Budú to len priateľské duely, čisto na marketingové účely," vysvetľuje Romano, špecialista na zákulisné informácie. Očakáva sa, že floridský celok zamieri v priebehu novembra do Číny a Japonska na komerčné povinnosti.

Minulá sezóna bola pre Messiho veľmi náročná, najmä pre MS v Katare. Za Argentínu a PSG odohral 55 stretnutí, čo sa logicky podpísalo na jeho zdraví. Od presunu do zámoria má na konte zatiaľ 15 zápasov, ďalších šesť ho čaká do konca roka. 

"Po sezóne si musí dať pár týždňov pauzu, má za sebou mimoriadne náročný rok, ktorý sa začal už vlani v Katare. V januári sa potom presunie späť do Miami, aby sa pripravil na nový ročník Major League Soccer," dodal Fabrizio Romano.

Inter si maľuje podstatne ružovejšiu budúcnosť. V novom ročníku chce hrať dôstojnejšiu úlohu v MLS a potrebuje, aby bol Messi úplne fit. S ním v zostave je tím neporovnateľne silnejší a určite bude patriť k favoritom súťaže. Argentínsky futbalista by mal v USA zostať do decembra 2025, keď mu v Miami vyprší zmluva. A čo potom? Obhajoba zlata na majstrovstvách sveta...

Tabuľky MLS