Hviezda navštívi fanúšikov v Číne. Inter Miami vyrazí na prvé medzinárodné turné s Messim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezda navštívi fanúšikov v Číne. Inter Miami vyrazí na prvé medzinárodné turné s Messim

Inter Miami a Lionel Messi zamieria do Číny.
Inter Miami a Lionel Messi zamieria do Číny.AFP
Inter Miami oznámil, že začiatkom novembra sa klub vydá na svoje prvé zahraničné turné, konkrétne do Číny. Tím odohrá dva priateľské zápasy proti čínskym mužstvám. 5. novembra sa stretne s Qingdao Hainiu FC na mládežníckom futbalovom štadióne Qingdao a 8. novembra s Chengdu Rongcheng v Phoenix Hill Sports Park.

Interu Miami sa budúci týždeň skončí sezóna v MLS, keďže sa mu nepodarilo postúpiť do play-off. Miami odohrá posledné dva zápasy proti Charlotte FC vo štvrtok doma a v nedeľu vonku.

Miesto konania turné nie je náhodné. Messiho popularita v Číne je obrovská, čo sme mohli vidieť aj v júnovom exhibičnom zápase proti Austrálii. Vtedy sa do Pekingu zišli fanúšikovia z celej krajiny a na do posledného miesta zaplnený štadión sa dostali len tí najbohatší, ktorí boli ochotní za priateľský zápas "vysoliť" pár stoviek dolárov.

"Veľmi sa tešíme, že môžeme ďalej rozširovať globálny dosah nášho klubu. Náš tím bude hrať pred neuveriteľnými fanúšikmi na celom svete. Je to jedinečná príležitosť podeliť sa o našu vášeň oslovením nových divákov a predstavením sa na nových miestach a my sa už nevieme dočkať, kedy toto dobrodružstvo začneme," povedal riaditeľ Xavier Asensi.

"Využijeme túto príležitosť na začatie príprav na rok 2024 v snahe zlepšiť práve skončenú sezónu a nájsť lepšiu cestu vpred," - povedal športový riaditeľ Chris Henderson.