Dani Olmo: Keď chceme vyhrať MS, musíme porážať najlepších

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dani Olmo: Keď chceme vyhrať MS, musíme porážať najlepších
Dani Olmo: Keď chceme vyhrať MS, musíme porážať najlepších
Dani Olmo: Keď chceme vyhrať MS, musíme porážať najlepšíchProfimedia
Zápas proti Kostarike vyšiel španielskemu útočníkovi Danimu Olmovi (24) na výbornú. Gólovo sa presadil, pridal jednu asistenciu a bol jedným z hlavných strojcov vysokého víťazstva 7:0. V nedeľu večer čaká Španielov vyspelejší súper.

V súboji ťažkých váh vyzve reprezentácia z Pyrenejského polostrova Nemecko, v ktorom Olmo pôsobí už štvrtú sezónu.

"Nemci sú tím, ktorý chce na ihrisku dominovať. Hansi Flick vyžaduje aktivitu s loptou, čo ukázal už skôr v Bayerne. Dôležité bude, aby sme zvládali osobné súboje a nedopúšťali sa jednoduchých chýb," povedal 24-ročný futbalista o nemeckom výbere.

Na úvod senzačná prehra Nemecka

Nemecko vstúpilo do turnaja v Katare prekvapivou prehrou s Japonskom a hneď v druhom dueli tak hrajú o prežitie. Proti Španielsku majú Flickovi zverenci šancu zvrátiť nevydarený štart. Musia však ukázať tradičnú agresivitu, silu s loptou a fyzickú pripravenosť. 

V prípade výhry si Španieli zabezpečia postup medzi najlepších šestnásť mužstiev. Ak by sa im podarilo postúpiť do štvrťfinále, "La Roja" môže naraziť na silnú Brazíliu. Olmo zachoval chladnú hlavu a radšej sa sústredi na najbližšie vystúpenia.

"O niečom takomto sa nemá zmysel ani baviť. Nič z toho nemusí nastať. Je potrebné, aby sme sa sústredili na Nemecko. Keď chceme vyhrať majstrovstvá, mali by sme poraziť každého," prehlásil ofenzívny futbalista.

Olmo si zvyká na novú pozíciu

Prebojovať sa do nabitej španielskej zostavy nie je jednoduché. Tréner Luis Enrique ale Olmovi našiel pozíciu na ľavom krídle, kde sa môže prezentovať svojou rýchlosťou a šikovnosťou. Rodák z Terrassy má dôležitú úlohu po získaní lopty. Z kraja ihriska vie prečísliť stred poľa. 

To, že spomínaná pozícia Olmovi sedí, ukázal hneď v prvom stretnutí skupinovej fázy. Na ľavej strane dominoval a svojim prvým gólom na majstrovstvách sveta naštartoval španielsku reprezentáciu k vysokej výhre. "Spočiatku som mal mierne obavy, ale zvykol som si. Myslím, že som sa na záverečný turnaj pripravil dobre," uzavrel. 

Dani Olmo proti Kostarike.
Dani Olmo proti Kostarike.Opta by Stats Perform