Dánsky supertalent Rune zdolal Djokoviča a vyhral turnaj ATP Masters v Paríži

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dánsky supertalent Rune zdolal Djokoviča a vyhral turnaj ATP Masters v Paríži

Premiérový triumf v rámci ATP Masters.
Premiérový triumf v rámci ATP Masters.Profimedia
Dánsky talentovaný tenista Holger Rune (19) vo finálovom zápase turnaja ATP Masters v Paríži pokoril Novaka Djokoviča (35) a teší sa zo svojho prvého titulu na "tisíckovom" turnaji.

Pre mladíka to bolo štvrté turnajové finále v rade, no prvé takéhoto rangu. Vstup do súboja so srbskou legendou mu ale nevyšiel podľa predstáv, zanedlho prehrával už 1:4 a úvodné dejstvo napokon smerovalo na Djokovičovu stranu.

Totožný scenár priniesol aj druhý set - oba skončili výsledkom 6:3, ale tentoraz sa z úspechu tešil Rune. Dán tak vyrovnal stav na 1:1, meno šampióna sa šlo hľadať do záverečnej časti, a tá ponúkla až dvanásť bodov.

Holger Rune išiel za stavu 4:5 v jeho neprospech podávať na udržanie sa v dueli, čo sa mu napokon aj podarilo. V nasledujúcom geme brejkol svojho protivníka a v dvanástej hre tretieho setu si pri vlastnom podaní zabezpečil celkový triumf.

V hlavnom meste Francúzska sa mu počas turnaja podarilo poraziť až päť hráčov z prvej svetovej desiatky a vďaka zisku doposiaľ najcennejších bodov sa do TOP 10 zapíše aj jeho meno.

Devätnásťročný hráč sa presdvečil aj o tom, aká tenká je hranica medzi úspechom a sklamaním. Z krásnej rozprávky nemuselo byť vôbec nič, keby v úvodnom meraní síl s Wavrinkom neodvrátil tri mečbaly Švajčiara.

Paríž - finále dvojhry ATP Masters 1000:

Holger Rune - Novak Djokovič 3:6, 6:3, 7:5