Djokovič pred parížskym finále vychválil súpera: Je budúcnosťou tenisu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič pred parížskym finále vychválil súpera: Je budúcnosťou tenisu

Rune sa dočkal veľkej pocty.
Rune sa dočkal veľkej pocty.TASR
Novak Djokovič (35) označil Holgera Runeho (19) za budúcnosť tenisu a povedal, že sledovanie dánskeho tínedžera mu pripomína samého seba.

Nádejný tenista sa v prípade nedeľňajšieho víťazstva vo finále parížskeho Masters môže dostať do prvej desiatky rebríčka ATP. Prekážku na ceste za týmto zápisom bude predstavovať práve Djokovič.

Srbská legenda v sobotu v trojsetovom zápase zdolala Stefanosa Tsitsipasa a pripravila si stretnutie s Runem. Devätnásťročný mladík si miestensku v boji o trofej zabezpečil pohodlným víťazstvom nad Félixom Auger-Aliassimom.

Prebojoval sa tak do svojho prvého súboja o titul na turnaji ATP Masters 1000, celkovo to ale bude jeho štvrté finálové vystúpenie po sebe.

Djokovič mladého hráča porazil v minuloročnom stretnutí na US Open a tentoraz dúfa, že Dánovi prekazí jeho nádej na prvý titul z "tisíckového" turnaja.

"Vychádzame spolu naozaj dobre, sme priatelia aj mimo kurtu. Samozrejme, na kurte súperi. Hral som s ním len raz, bola to dobrá štvorsetová bitka. Odvtedy sa veľmi zlepšil a fyzicky je to zdatný chlap. Je mladý, takže nemá čo stratiť," povedal Djokovič novinárom.

Novak si zaspomínal na svoje tenisové začiatky a paramerte, ktoré mu pomohli k odštartovaniu skvelej kariéry. Podobnosti vidí práve v porovnaní s Runem.

"Pripomína mi seba, solídny bekhend, veľmi dobrá obrana a jednoducho súťaživý. Očakávam, že v každej výmene nechá na kurte srdce a nohy. Myslím si, že pre náš šport je vo všeobecnosti veľmi dobrý," uviedol na adresu svojho najbližšieho oponenta.

"Bezpochyby je budúcnosťou tohto športu spolu s Carlosom Alcarazom a niektorými ďalšími chlapcami," uzavrel krátkou predpoveďou.