Dávať góly a ovplyvňovať zápasy. Rozbehnutý Rashford pomáha United v honbe za TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dávať góly a ovplyvňovať zápasy. Rozbehnutý Rashford pomáha United v honbe za TOP 4

Oslavujúci Rashford v sklze spoločne s Christianom Eriksenom, ktorý mu nabíjal na úvodný zásah.
Oslavujúci Rashford v sklze spoločne s Christianom Eriksenom, ktorý mu nabíjal na úvodný zásah. Profimedia
Anglický útočník Marcus Rashford (25) pokračoval vo svojej gólovej forme pri utorkovom víťazstve Manchestru United v Premier League nad Nottinghamom Forest 3:0.

Manchester United - Nottingham Forest 3:0 (2:0)

Rashford, ktorý skóroval trikrát za Anglicko na majstrovstvách sveta v Katare, naštartoval United na cestu k víťazstvu zakončením po rohovom kope v 19. minúte. O tri minúty neskôr Anthony Martial zdvojnásobil vedenie domácich.

Futbalisti Forestu si v závere polčasu mysleli, že sa vrátili do zápasu, ale gól Willyho Bolyho po štandardke bol odvolaný pre ofsajd. Hosťom sa regulárny zásah streliť nepodarilo.

United predviedli pôsobivý výkon, náhradník Fred pridal tretí gól a zavŕšil triumf, ktorý posunul Manchester o jeden bod za štvrtú priečku. Forest zostáva na 19. mieste. 

"Musíme strieľať viac gólov, vytvorili sme si mnoho šancí. Trvalo nám dlho, kým sme strelili tretí gól. Tieto momenty musíme využívať skôr," poznamenal šéf lavičky United Erik ten Hag pre Amazon.

"Tesne po prestávke sme mali dve naozaj dobré šance. Čaká nás ešte veľa zápasov, takto by sme mohli šetriť sily, bolo by to lepšie pre všetkých. Pre progres tímu musíme byť klinickejší. Vidíte, že Martial a Rashford sú strelci, Bruno Fernandes bude dávať góly. Musíme byť nemilosrdní," dodal Holanďan.

Rashford si užíva vydarenú sezónu, jeho presné zakončenie k bližšej žrdi z dobre rozohraného rohu prelomilo v mrholení na Old Trafford nerozhodný stav.

Vďaka tomuto zásahu sa dostal na 10 gólov v ročníku vo všetkých súťažiach, čo je dvojnásobok zo sezóny 2021/2022. Ako bonus Rashford nabíjal na druhú trefu duelu Martialovi.

"Každý útočník má číslo, ktoré sa chce pokúsiť dosiahnuť. Pre mňa je to streliť viac gólov, ako som kedy strelil za sezónu, takže dať 22 alebo 23 zásahov. Potrebujem dávať góly a ovplyvňovať zápasy," vytýčil si cieľ anglický útočník.

Triumf United znamená, že Red Devils od októbrového výprasku na pôde mestského rivala Manchestru City prehrali v lige len raz.