Dážď v Indian Wells. Mihalíková bez titulu, Swiatekovú vyzve vo finále Sakkariová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dážď v Indian Wells. Mihalíková bez titulu, Swiatekovú vyzve vo finále Sakkariová
Swiateková bude vo finále favoritkou.
Swiateková bude vo finále favoritkou. Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. marca?

22:10 - Očakávaný duel medzi Carlosom Alcarazom a Jannikom Sinnerom v semifinále Indian Wells bol po troch gemoch prerušený pre dážď. Hráči sa spolu so zberačmi loptičiek na chvíľu ukryli pod dáždniky, ale po niekoľkých minútach opustili kurt a odišli do šatní.

17:15 - Tereza Mihalíková nezískala titul na challengri v americkom Charlestone. Vo finále podľahla s Taliankou Sarou Erraniovou austrálsko-britskej dvojici Olivia Gadecká/Olivia Nichollsová za 64 minút pomerom 2:6, 1:6.

15:00 - Slovenka Viktória Hrunčáková bude v nedeľu bojovať o titul v talianskom Solarine, keď na podujatí ITF W35 porazila v semifinále Češku Lindu Klimovičovú za 142 minút 2:6, 6:4, 6:4. Jednotka turnaja si vo finále zmeria sily s nenasadenou Američankou Robin Andersonovou.

13:57 - Novak Djokovič na sociálnych sieťach potvrdil, že sa nezúčastní na turnaji Masters 1000 v Miami. Šesťnásobný šampión už skôr uviedol, že sa bude sústrediť najmä na veľké turnaje a chce nastúpiť v dobrej forme. A práve druhú podmienku by po zlých skúsenostiach z Kalifornie na Floride, pravdepodobne, nedokázal splniť.

09:30 - Matteo Berretini štartuje na challengri vo Phoenixe prvýkrát od minuloročného US Open a po dvoch víťazstvách nad francúzskymi súpermi postúpil už do štvrťfinále. Talian sa vracia po zranení, pričom zdolal aj talentovaného mladíka Arthura Cazauxa, ktorý v januári prekvapil postupom do osemfinále Australian Open, 3:6, 6:1, 7:5. Finalista Wimbledonu 2021, ktorý tu štartuje na divokú kartu, sa o postup do semifinále stretne s ďalším Francúzom Terencom Atmanom.

08:55 - Slovenka Tereza Mihalíková bude od 16:00 bojovať s Taliankou Sarou Erraniovou o titul na americkom challengri v Charlestone. V úlohe štvrtého nasadeného páru a mierneho favorita sa postavia austrálsko-britskej dvojici Olivia Gadecká/Olivia Nichollsová. Podujatie sa hrá vonku na harde.

06:40 - Maria Sakkariová a Iga Swiateková si zahrajú vo finále na turnaji WTA 1000 v kalifornskom Indian Wells. Grékyňa zdolala v semifinále Coco Gauffovú z USA 6:4, 6:7 a 6:2, vyrovnala si na podujatí maximum z roku 2022 a bude bojovať o druhý titul z "tisícok". Nasadená jednotka z Poľska predtým hladko porazila Martu Kosťukovú z Ukrajiny 6:2 a 6:1.

Swiateková má so Sakkariovou pozitívnu bilanciu, z piatich zápasov uspela v troch. Poľka zvíťazila na turnaji aj v roku 2022 v rámci svojej 37-zápasovej víťaznej série. V zápase s Kosťukovou mala o tri víťazné údery menej, ale inak bola lepšia takmer vo všetkých ostatných aspektoch.

"Bol to najčistejší zápas, aký som tu odohrala. V zápase som skutočne nemala žiadny moment, kedy by som sa necítila sebavedomo," citovala Swiatekovú agentúra AP.