Defenzívny rébus pre Nagelsmanna, starosti mu robí vykartovaný Pavard

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Defenzívny rébus pre Nagelsmanna, starosti mu robí vykartovaný Pavard

Nagelsmann má pred nasledujúcimi dvomi zápasmi hlavu plnú starostí.
Nagelsmann má pred nasledujúcimi dvomi zápasmi hlavu plnú starostí.Reuters
Tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann (35) musí pred sobotným bundesligovým súbojom s VfB Stuttgart a najmä budúcotýždňovou odvetou osemfinále Ligy majstrov proti PSG vyriešiť defenzívny rébus.

Nemecký šampión prišiel o svojho aktuálne najlepšieho obrancu Benjamina Pavarda po tom, čo videl červenú kartu v prvom dueli v Paríži. Bayern zdolal domáci tím a do Mníchova sa vrátil s výhrou 1:0

V zostave ho, s najväčšou pravdepodobnosťou, nahradí druhý Francúz - Dayot Upamecano, ktorý sa v minulom týždni vrátil po jednozápasovej suspendácii. Nagelsmann uviedol, že napriek Pavardovej forme by mohol proti Stuttgartu uprednostniť práve Upamecana, aby mu doprial dostatočnú hernú prax pred odvetou Ligy majstrov. 

"Rozhodnutie urobíme pred stretnutím. Benjamin je, samozrejme, vo vynikajúcej forme. Chceme a musíme vyhrať ligový duel proti Stuttgartu. Keď sa na to pozrieme z krátkodobého hľadiska, je potrebné, aby hral... na druhej strane visí vo vzduchu jeho stredajšia suspendácia," vyjadril sa hlavný lodivod na tlačovej konferencii.

Bavori vstúpili do sezóny ako víchor a veľmi skoro si vypracovali na čele náskok, ale s pribúdajúcimi kolami ich dobehla kríza. Aktuálne majú pred druhou Borussiou Dortmund odstup len na základe skóre jedného gólu. Obaja nazbierali po 46 bodov.

"Benji by pochopil, ak by nehral v sobotu, ale v prvom rade myslíme na víťazstvo v bundesligovom kole," zdôraznil Nagelsmann.

Bayern vstúpi do stredajšej odvety najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe s výhodou gólu, no zatiaľ čo v prvom dueli zostal, pre menšie zranenie, Kylian Mbappé na lavičke, v druhom už je pripravený hrať od začiatku.

"Na stredu potrebujeme vymyslieť iné riešenie, ktoré by mohlo a bude mať meno Upamecano. Jeho rýchlosť i sila proti Mbappému pomôžu. Okrem Daviesa ide o jediného hráča, ktorý dokáže držať krok s podobnou rýchlosťou. Možno nie po celý čas, ale je to veľmi rýchly futbalista. Musíme sa rozhodnúť," uzavrel lodivod Bayernu Mníchov.