Bayern proti PSG vyhral prvé osemfinále, Mbappému neboli uznané dva góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern proti PSG vyhral prvé osemfinále, Mbappému neboli uznané dva góly

Aktualizované
Lepšiu pozíciu má v odvete Bayern.
Lepšiu pozíciu má v odvete Bayern.TASR
Futbalisti Bayern Mníchov zvíťazili v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti PSG najtesnejším skóre 1:0.

PSG - Bayern Mníchov 0:1 (0:0)

Góly: 53. Coman, ČK: 90+2. Pavard (Bayern)

Rozhodol jediný gól.
Rozhodol jediný gól.Flashscore

Veľký otáznik bol nad tým, či sa Lionel Messi alebo Kylian Mbappé, ktorých sužovali zdravotné problémy, stihnú dať dokopy. Argentínčan sa dostal do základnej zostavy a Francúz začal na lavičke. Aktívnejší bol v úvode Bayern, ale nedostával sa do šancí. Jednu nepresnú strelu z diaľky poslal už v prvej minúte Choupo-Moting.

Rovnaký obraz hry pokračoval počas celého úvodného dejstva. Spomínaný africký útočník hlavičkoval tiesnený z rohu päťky nepresne. Po narážačke mohol ísť do obrovskej možnosti Musiala, v poslednej chvíli mu vypichol loptu Sergio Ramos a pokus Comana cez Hakimiho šiel tesne vedľa brány.

PSG sa síce chcel spoliehať na kontry a kreativitu Messiho či Neymara, defenzíva Bavorov bola pripravená. Dobrú strelu vyslal spred šestnástky voľný Kimmich, prudkú ranu dokázal dôležitým zákrokom zastaviť Donnarumma. Začiatok nadstavenia priniesol faul na Messiho tesne pred pokutovým územím, prvým pokusom Parížanov v stretnutí trafil hráč s číslom 30 múr a do kabín sa tak išlo za bezgólového stavu.

Bayern sa zaslúžene dostal do vedenia na začiatku druhého polčasu. Center zľava od striedajúceho Daviesa prepadol na zadnú žrď a nepokrytý Kingsley Coman z prvej otvoril skóre - 0:1.

Domáci reagovali striedaním, na ihrisko prišiel Kylian Mbappé. Miesto mu prepustil Warren Zaire-Emery, ktorý mal v deň zápasu len 16 rokov a 343 dní. Stal sa najmladším hráčom, ktorý nastúpil vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov.

V 63. minúte predviedol na krídle krásnu individuálnu akciu Musiala, ktorý si najskôr skvele prehodil Mendesa a naservíroval loptu do päťky. Choupo-Moting mieril dobre, no Donnarumma v poslednej chvíli vytlačil zakončenie na žrď. Taliansky brankár sa blysol aj pri prudkej hlavičke Pavarda z následného rohového kopu. 

Z ničoho-nič mohol vyrovnať Mbappé. Obdržal loptu za obranu, zoči-voči Sommerovi ale trafil švajčiarskeho brankára. Prvá dorážka Neymara bola zablokovaná, druhú vyrazil gólman iba pred seba a aj keď Mbappé nakoniec rozvlnil sieť, tak už z ofsajdu. Francúz síce trafil presne aj v 82. minúte, ani tento gól pre predošlý ofsajd Mendesa nemohol platiť.

Tlak PSG sa v záverečných minútach stupňoval. Nuno Mendes našiel zľava na bielom bode v druhej vlne Messiho, jeho ľavačku v poslednej chvíli zrazil Pavard a halfvolej Vitinhu si našiel Sommer. V nadstavení fauloval Pavard sklzom vedľa šestnástky Messiho a dostal druhú žltú kartu.

Bayern bol vo väčšine času lepším tímom, kontroloval hru a zaslúžene vyhral, takže pred odvetou na vlastnom štadióne má lepšiu pozíciu. Druhý zápas je na programe 8. marca v Mníchove.

Stretnutie z pohľadu štatistík.
Stretnutie z pohľadu štatistík.Flashscore