Deň plný slovenskej akcie. Pozornosť lákajú najmä Schmiedlová a Šramková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deň plný slovenskej akcie. Pozornosť lákajú najmä Schmiedlová a Šramková

Schmiedlová sa ukáže na rímskej antuke.
Schmiedlová sa ukáže na rímskej antuke.Profimedia
Streda 8. mája prinesie v tenisovej akcii viacero Slovákov. V ostrých predstaveniach ich bude až šesť a o postup zabojujú na podujatiach v Rakúsku, Taliansku, Španielsku i Česku. Lákadlom z hľadiska úrovne budú hlavne zápasy Anny Karolíny Schmiedlovej (29) a Rebeccy Šramkovej (27) v Ríme na turnaji WTA 1000.

Tenisový deň z pohľadu slovenského záujmu odštartuje duo Jozef Kovalík a Igor Zelenay. Daviscupoví reprezentanti sa predstavia v rakúskom Mathausene, kde v prvom kole antukového podujatia vyzvú nemecké duo Frantzen - Jebens.

Ostatné dve spoločné vystúpenia dvojici Slovákov príliš nevyšli. V marci najprv vypadli hneď na úvod turnaja v maďarskom Székesfehérvári, odkiaľ ich vyradili Francúzi Droguet a Martineau. O týždeň neskôr ukončili svoju cestu v rovnakej fáze aj v chorvátskom Zadare, nad ich sily boli Švéd Bergevi a Holanďan Verdheer.

Schmiedlová -  Sasnovičová

Schmiedlová na hlavnej karte Italian Open zatiaľ prehrala oba svoje duely. Naposledy hrala vo Foro Italico ešte pred ôsmimi rokmi. Hráčka zo 67. miesta rebríčka WTA má v prvých kolách tohtoročných turnajov bilanciu 6:4. Jej najlepším výkonom bolo semifinále WTA 250 v Austine.

Sasnovičová bola za posledných 12 mesiacov do značnej miery pod drobnohľadom a nie je prekvapením, že niekdajšia hráčka z TOP 30 už nie je ani v najlepšej stovke. Určite by ju teda potešilo, ak by nadviazala na kvalifikáciu turnaja v Ríme a opäť by nestratila ani set.

V aktuálnej sezóne okrem podujatia v Charlestone (prehra v 2.  kole) zakaždým neuspela buď v kvalifikácii, alebo hneď v prvom kole. Na rímskej antuke sa v hlavnej súťaži predstavila doposiaľ trikrát, z toho dvakrát prešla do druhej fázy.

Pri pohľade na vzájomné zápasy vedie Sasnovičová 5:1. Dve tenistky narodené v roku 1994 sa za 10 rokov stretli šesťkrát a posledné tri ich súboje boli práve na antuke. Polovicu stretnutí rozhodol až tretí set, a to vrátane posledného, keď Bieloruska vyhrala v Istanbule v roku 2020.

Vizitka Sasnovičovej.
Vizitka Sasnovičovej.Flashscore

Po triumfe v španielskom meste Telde a rýchlom vypadnutí z podujatia ITF M25 Santa Margherita di Pula čaká Martina Kližana ďalšia skúška. Skúsený 34-ročný tenista vyzve v barcelonskej provincii amerického oponenta Tristana McCormicka. S o deväť rokov mladším súperom sa podľa oficiálnych štatistík doposiaľ nestretol.

Do ostrej akcie sa zapojí aj Alex Molčan. V Prahe si z pozície nasadenej osmičky zmeria sily s francúzskym kvalifikantom Mathysom Erhardom, ktorý má 22 rokov a v poradí ATP je na 338. priečke. Slovákovi v tomto smere patrí pozícia s číslom 210.

Šramková - Pedoneová

Šramková klope na dvere svojej premiéry v TOP 100 už pekných pár mesiacov, aj keď ešte neprekonala svoje 111. miesto z roku 2017. Jej nádeje sa zvýšili práve v Taliansku, keď sa vlani v septembri dostala do svojho najväčšieho finále na podujatí v Bari. Dvadsaťsedemročná hráčka má na hlavných kartách turnajov WTA bilanciu 5:8, piate a zároveň posledné víťazstvo prišlo v marci v Indian Wells, a to proti čínskej súperke Wang Ja-fan.

Pedoneová, ktorá pred dvoma rokmi opustila juniorskú kategóriu ako hráčka z TOP 60, sa chystá na svoj debut na úrovni WTA 1000. Umožňuje jej to divoká karta na domácom turnaji. Pred mesiacom sa v brazílskom Florianopolise dostala až do semifinále.

Vo vzájomnom súboji sa obe ešte nestretli. Šramková by mala mať dostatok skúseností na to, aby tínedžerku vyradila aj napriek podpore miestneho publika. Už je to takmer sedem rokov, čo sa Slovenka naposledy zúčastnila druhého kola antukového turnaja WTA.

Vizitka Pedoneovej.
Vizitka Pedoneovej.Flashscore