Zdravie na prvom mieste. Na Roland Garros budem hrať iba stopercentne fit, povedal Sinner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zdravie na prvom mieste. Na Roland Garros budem hrať iba stopercentne fit, povedal Sinner

Jannik Sinner možno vynechá French Open.
Jannik Sinner možno vynechá French Open.Profimedia
Tri týždne pred začiatkom Roland Garros Jannik Sinner (22) spochybnil svoju účasť na druhom grandslame sezóny. Taliansky mladík si od minulého týždňa doliečuje zranenie pravého bedrového kĺbu a teraz vyhlásil, že na parížskej antuke bude hrať len vtedy, ak bude stopercentne uzdravený. Starostlivosť o telo je dôležitejšia ako čokoľvek iné, vyhlásila svetová dvojka.

Jannik Sinner si bedrový kĺb poranil na turnaji v Madride, z ktorého po postupe do štvrťfinále odstúpil. Krátko na to sa odhlásil z nadchádzajúceho podujatia Masters 1000 na domácej pôde v Ríme, ktoré je pre väčšinu elitných tenistov generálkou na French Open.

Teraz nad štartom 22-ročného Taliana, ktorý v januári na Australian Open vyhral prvý grandslam v sezóne a zároveň najcennejšiu trofej, visí otáznik aj na Roland Garros. Zranenie je vraj vážnejšie, ako sa pôvodne predpokladalo.

Starostlivosť o telo a zdravie je dôležitejšie

"Na Roland Garros budem hrať len vtedy, ak budem stopercentne zdravý. Ak nebudú žiadne pochybnosti, uvidíme sa tam," zdôraznil Sinner na nedeľňajšej tlačovej konferencii pred začiatkom rímskeho turnaja.

"Niektorým zraneniam sa dá predísť, iným nie. Zatiaľ odvádzame s tímom skvelú prácu. Vlani som odohral celú sezónu bez zranenia a tento rok to vydržalo až do tejto chvíle," pochválil Sinner prácu realizačného tímu.

"Teraz ma čaká obdobie bez hrania... Uvidíme, ako začnem pracovať od budúceho týždňa. Príprava na Roland Garros nebude optimálna, ale urobíme všetko pre to, aby sme prišli a boli čo najlepšie pripravení. Každopádne bez zápasov v Ríme to nebude jednoduché," uvedomuje si Sinner.

Šance na zosadenie Djokoviča

Taliansky mladík má šancu zosadiť Novaka Djokoviča z postu svetovej jednotky, ale prestávka mu komplikuje útok na tenisový trón.

"Na magnetickej rezonancii sme videli, že nie je všetko stopercentne v poriadku. Máme to však pod kontrolou. Ak to však nevyliečim na sto percent, dám si dlhšiu pauzu. Starostlivosť o moje telo a zdravie je dôležitejšia ako čokoľvek iné," dodal zmierlivo.

So zdravotnými problémami laborujú pred French Open, ktorý sa začína v nedeľu 26. mája, aj ďalší tenisti. Daniil Medvedev sa rovnako lieči s pravým bedrom, Carlosa Alcaraza trápi pravé predlaktie. Jiří Lehečka bojuje s bolesťami chrbta a čerstvý madridský šampión Andrej Rubľov sa borí s horúčkami a zapáleným prstom na nohe.