Šramková zápas od tisícky v Ríme, Nadalov tréning sledovali stovky divákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková zápas od tisícky v Ríme, Nadalov tréning sledovali stovky divákov

Šramková je zápas od postupu na prestížnu tisícku.
Šramková je zápas od postupu na prestížnu tisícku.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 6. mája?

16:00 - Diego Schwartzman zavesí svoju raketu na klinec vo februári 2025. Tridsaťjedenročný Argentínčan, ktorý sa vo svetovom rebríčku vyšplhal na 8. miesto, ale nevyhral žiadny veľký turnaj, sa rozlúči pred domácim publikom v Buenos Aires, kde pred tromi rokmi získal svoj štvrtý a posledný titul na okruhu ATP.

13:00 - Tradičný antukový turnaj v Ríme sa už dlho koná v areáli Foro Italico, ale tento rok sa niektoré kvalifikačné zápasy prvýkrát odohrajú na Piazza del Popolo v tieni dvoch kostolov. Špeciálne miesto mal aj žreb, ktorý sa uskutočnil v pondelok o 11:00 pri slávnej Fontáne di Trevi.

12:50 - Často bolestivé pozadie športového úspechu zostáva verejnosti skryté. To, že Andrej Rubľov triumfoval na Masters v Madride napriek slabej forme, nebolo žiadnym tajomstvom. Ruský tenista však priznal, že počas celého turnaja bojoval s horúčkou a finále dokončil len vďaka liekom proti bolesti. "Musím sa vrátiť do nemocnice a zistiť, čo mi je," povedal šiesty hráč rebríčka. Čítajte viac.

12:05 - Swiateková si upevnila post líderky, výrazný skok mladej Slovenky, Molčan vypadol z TOP 200. Čítajte viac.

11:43 - Peter Benjamin Privara si nezahrá v hlavnej súťaži challengeru v Prahe. Vo finále kvalifikácie nestačil 19-ročný Slovák na nasadeného Francúza Mathysa Erharda, keď mu podľahol za 67 minút 0:6 a 2:6.

11:29 - Rebecca Šramková zvládla prvé kolo kvalifikácie na antukovú tisícku v Ríme, keď porazila desiatu nasadenú Britku Harriet Dartovú za 83 minút 6:2, 6:3. Vo finále kvalifikácie čaká Slovenku Lotyška Darja Semeņistaja.

Šramková je jeden zápas od účasti na WTA 1000 v Ríme.
Šramková je jeden zápas od účasti na WTA 1000 v Ríme.Flashscore

09:00 - Zatiaľ čo sa z antukového Masters v Ríme pre zranenie odhlásilo niekoľko špičkových hráčov, Rafael Nadal pricestoval do talianskej metropoly a na jeho nedeľňajší tréning prišlo niekoľko stoviek fanúšikov. Španielsky tenista odohral aj set s Thiagom Seybothom Wildom a predviedol niekoľko skvelých výmen, ktoré publikum ocenilo potleskom.

Pre Nadala bude turnaj v Ríme ďalším v jeho rozlúčkovom období. Naposledy sa dostal do osemfinále minulý týždeň v Madride, kde prehral s Jiřím Lehečkom.

08:30 - Najvyššie nasadená Iga Swiateková prešla podľa vlastných slov najintenzívnejším a najbláznivejším finále, akého sa kedy zúčastnila. V španielskej metropole odplatila Aryne Sabalenkovej prehru z minuloročného madridského finále vyčerpávajúcim víťazstvom za tri hodiny a 11 minút. Čítajte viac.