Derby o Manchester ovládli hráči United, Brighton tromi gólmi zdolal Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby o Manchester ovládli hráči United, Brighton tromi gólmi zdolal Liverpool

Aktualizované
Derby o Manchester ovládli hráči United, Brighton tromi gólmi zdolal Liverpool
Derby o Manchester ovládli hráči United, Brighton tromi gólmi zdolal LiverpoolProfimedia
Futbalisti Manchestru United zvíťazili v mestskom derby v 20. kole Premier League nad City 2:1. O prekvapenie sa postaral Brighton, ktorý doma zdolal Liverpool.

Manchester United - Manchester City 2:1 (0:0)

Góly: 79. Fernandes, 82. Rashford – 60. Grealish

Domáci rozhodli o triumfe v 82. minúte po góle Marcusa Rashforda. United sa dostali v tabuľke na tretie miesto so stratou jedného bodu na práve druhé City.

Bruno Fernandes mal prvú veľkú šancu zápasu, ale jeho pokus zvnútra šestnástky tesne minul bránku. Rashford mohol otvoriť skóre už desať minút pred polčasom, lenže po kľučke na Edersona zachránil hostí Akanji.

Anglický reprezentant neuspel ani následným streleckým pokusom zblízka, trafil Edersona. Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu, nakoľko Kyle Walker v nadstavenom čase z diaľky tesne minul priestor troch žrdí.

Po hodine hry sa do vedenia dostali "Cityzens". Kevin de Bruyne posadil centrom loptu na hlavu Jacka Grealisha a ten sa nepomýlil - 0:1. "Red Devils" nakoniec výsledok otočili v rozmedzí 79. a 82. minúty.

Najskôr Casemiro našiel Bruna Fernandesa a ten zakončil rutinérsky k žrdi, aj keď prihrávka prvotne smerovala na Rashforda do ofsajdu. Napriek tomu rozhodcovia túto situáciu pustili - 1:1. Práve útočník domácich rozhodol o troch bodoch po kolmici Alejandra Garnacha, pomohlo mu aj nedôrazné bránenie defenzívy protivníka - 2:1. 

United udržali vedenie až do konca stretnutia a dosiahli piate víťazstvo za sebou. City naopak po prehre vo štvrťfinále Ligového pohára so Southamptonom (0:2) opäť neuspeli a na Arsenal strácajú päť bodov. Líder súťaže má navyše zápas k dobru.

Brighton & Hove Albion – Liverpool FC 3:0 (0:0)

Góly: 47. March, 53. March, 81. Welbeck

Futbalisti Brightonu zdolali na domácom ihrisku Liverpool. Mužom zápasu v súboji tabuľkových susedov bol Solomon March, ktorý dva góly strelil a pri presnom zásahu Dannyho Welbecka asistoval. Brighton sa ziskom troch bodov posunul v neúplnej tabuľke na siedmu priečku o dva body pred "The Reds".

Everton FC – Southampton FC 1:2 (1:0)

Góly: 9. Onana - 46., 78. Ward-Prowse

Nottingham Forest FC – Leicester City 2:0 (0:0)

Góly: 56., 85. B. Johnson

Wolverhampton Wanderers – West Ham United 1:0 (0:0)

Gól: 48. Podence

Brentford FC - AFC Bournemouth 2:0 (1:0)

Góly: 39. Toney (pen.), 75. Jensen