Deschamps sa zastal Mbappého: Nemôže byť všetka zodpovednosť na jeho pleciach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deschamps sa zastal Mbappého: Nemôže byť všetka zodpovednosť na jeho pleciach

Mbappé sa proti Dánom gólovo nepresadil.
Mbappé sa proti Dánom gólovo nepresadil.Profimedia
Francúzsky národný tím nezvládol záverečné vystúpenie v Lige národov. V Kodani podľahli Deschampsovi zverenci domácim Dánom 0:2. Vlna kritiky sa zniesla najmä na Kyliana Mbappého (23).

Fanúšikovia čakajú od aktuálne jedného z najlepších ofenzívnych hráčov našej planéty v každom zápase góly. Inak tomu nebolo ani proti Dánsku. Nielen Mbappé, ale ani jeho spoluhráči nedokázali nadviazať na štvrtkové víťazstvo.

Ich výkon bol sklamaním. Ofenzívna sila zlyhala. Hviezda PSG sa dostala do niekoľkých zakončení, no Kaspera Schmeichela v domácej bráne neprekonala. Po záverečnom hvizde sa Kylian Mbappé nevyhol kritike.

A to napriek tomu, že v predchádzajúcom vystúpení pomohol otváracím zásahom Francúzsku na Stade de France pri dvojgólovej výhre proti Rakúsku. V doterajších 59 zápasoch nastrieľal 28 gólov. Po štvrtku sa posunul do elitnej desiatky najlepších strelcov domáceho národného tímu. 

"Kylian urobil množstvo dobrých vecí. Je jeden z mála hráčov, ktorý, v priebehu troch dní, odohral v oboch prípadoch plnú minutáž," chránil svoju hviezdu lodivod Francúzska Didier Deschamps. 

Jeho mužstvo obsadilo v skupine tretiu priečku, keď v šiestich dueloch nazbieralo päť bodov. V novembri si v Katare na majstrovstvách sveta "Les Bleus" zahrajú znova proti Dánsku. Zvyšné dve stretnutia ich čakajú s Austráliou a Tuniskom

"Nemôže byť všetka zodpovednosť na pleciach Mbappého. Pred tromi dňami sa rozhodoval lepšie. Rovnako ako celý tím. Úprimne, nerobí mi to starosti. O Kyliana sa nebojím. Každopádne, na ihrisku potrebuje pomoc ostatných spoluhráčov," uzavrel 54-ročný tréner.