Deschamps z prehry tragédiu nerobí, Tunisania sa rozlúčili so cťou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deschamps z prehry tragédiu nerobí, Tunisania sa rozlúčili so cťou

Deschamps z prehry tragédiu nerobí, Tunisania sa rozlúčili so cťou
Deschamps z prehry tragédiu nerobí, Tunisania sa rozlúčili so cťouProfimedia
Futbalisti Francúzska postúpili do osemfinále MS 2022 v Katare z pozície víťazov D-skupiny. V stredajšom zápase s Tuniskom im k spečateniu prvenstva neublížila ani prehra 0:1.

Obhajcovia titulu nazbierali v troch stretnutiach šesť bodov rovnako ako druhá Austrália, ktorá sa vďaka víťazstvu 1:0 nad Dánskom tiež predstaví vo vyraďovacej fáze.

Francúzi si v osemfinále zmerajú sily v nedeľu 4. decembra o 16:00 SEČ v Dauhe s druhým tímom z C-skupiny. Austráliu čaká deň predtým o 20:00 SEČ v Al Rajáne víťaz "céčka".

"Chceli sme vyhrať skupinu bez straty bodu, no cieľ sa nie vždy podarí splniť. Teší ma, že po nástupe striedajúcich hráčov dostala naša hra tvár. V závere sme súpera pritlačili, gól visel na vlásku," hodnotil tréner majstrov sveta z 2018 Didier Deschamps

"Gól napokon aj padol, ale z ofsajdovej pozície. Nerobíme z tejto prehry tragédiu, oddýchneme si a dobre sa pripravíme na osemfinále," pozerá sa na vyraďovaciu časť skúsený kouč.

Favoritovi sa podarilo vyrovnať vo ôsmej minúte nadstaveného času, postaral sa o to striedajúci Antoine Griezmann. Duel sa dokonca skončil, len aby systém VAR gól spätne anuloval. 

Súhrn zápasu medzi Tuniskom a Francúzskom.

Momentum v zápase medzi Tuniskom a Francúzskom.
Momentum v zápase medzi Tuniskom a Francúzskom.Opta by Stats Perform

"Je ťažké nastupovať na záverečný zápas v skupine, keď už máte postup vo vrecku," priznal hviezdny útočník menšie problémy s motiváciou.

"Šancu dostali iní hráči, medzi nimi aj debutanti. Bolo vidieť, že v takomto zložení sme nastúpili prvýkrát. Prehra nás mrzí, ale každý určite vydal zo seba maximum. Nezúfame, najdôležitejšie je, že sme postúpili do osemfinále. Už sa sústredíme na nedeľňajší zápas," zavelil Griezmann.

Jediný presný zásah Tunisanov v Katare má na konte Wahbi Khazri. Afričania obetovali maximum pre výhru, ale ani to im nestačilo na prienik medzi najlepšiu šestnástku.

"Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Zdolali sme obhajcov titulu a čakali, ako sa vyvinie situácia v zápase Austrálie s Dánskom. Žiaľ, nebolo nám súdené tešiť sa z postupu. Napriek tomu môžeme ísť domov so zdvihnutými hlavami. Som hrdý na tento tím," povedal Khazi.