Aktívnejší Tunisania porazili Francúzov, ale ďalej nepostúpili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aktívnejší Tunisania porazili Francúzov, ale ďalej nepostúpili

Aktualizované
Aktívnejší Tunisania porazili Francúzov, ale ďalej nepostúpili
Aktívnejší Tunisania porazili Francúzov, ale ďalej nepostúpiliProfimedia
Francúzi v základnej zostave bez opôr prehrali v záverečnom dueli skupiny D s Tuniskom 0:1, ale ich prvá pozícia ohrozená nebola. Afričania aj napriek výhre do osemfinále nejdú, z druhého miesta tam uvidíme Austráliu.

Tunisko - Francúzsko 1:0 (0:0)

Gól: 58. Khazri

Tunisko: Dahmen – Talbi, Meriah, Ghandri – Maâloul, Laïdouni, Skhiri, Kechrida – Khazri (C) (60. Jebali), Ben Romdhane (74. Chaalali), Slimane (83. Abdi).

Francúzsko: Mandanda – Disasi, Varane (63. Saliba), Konaté, Camavinga – Tchouaméni – Fofana (73. Griezmann), Veretout (63. Rabiot) – Coman (63. Mbappé), Kolo Muani, Guendouzi (79. Dembélé). 

Hneď deväť nových hráčov poslal tréner Didier Deschamps do súboja proti Tunisku. To sa odzrkadlilo okamžite v úvode. Afričania získali rohový kop, ktorý musel odvracať z malého vápna Raphael Varane.

Francúzi výstrahu odignorovali a vo ôsmej minúte pykali. Wahbi Khazri odcentroval z priameho kopu do šestnástky, kde sa z voleja presadil Nader Ghandri. Radosť outsidera trvala leva zopár sekúnd, postranný arbiter signalizoval ofsajd. Trest za neaktivitu teda v realite neprišiel.

Štatistiky zo zápasu medzi Tuniskom a Francúzskom.
Štatistiky zo zápasu medzi Tuniskom a Francúzskom.Opta by Stats Perform

Slimane sa o desať minút smolne pošmykol na lopte, Ben Romdhane zakončil len do bočnej siete. Jedinou šancou úradujúcich majstrov sveta bola kontra, keď Youssouf Fofana vyviezol guľaté teleso, našiel Kingsleyho Comana, ale ten sa horším dotykom dostal do nevýhodnej pozície a minul priestor troch žrdí.

Pred prestávkou zaujala delovka kapitána Khazriho z 22 metrov. Steve Mandanda ju musel vyraziť pred seba. 

Bezprostredne po polčase sa mohla pískať penalta. Aurélien Tchouaméni zasiahol loptu aj nohu Khazriho, rozhodca z Nového Zélandu diskusie o pokutovom kope odmietol. Laïdouni využil problémy Fofanu a vystrelil z uhla, aj on strieľal nad bránu Francúzov.

Potrebný gól Afričanov priniesol kapitán Wahbi Khazri, ktorý sa zmocnil prihrávky na útočnej polovici, prešiel s loptou približne 30 metrov a koncovkou po zemi popri ľavej nohe Mandandu otvoril skóre v 58. minúte.

Momentum v zápase medzi Tuniskom a Francúzskom.
Momentum v zápase medzi Tuniskom a Francúzskom.Opta by Stats Perform

Európania mohutne prestriedali, na ihrisko prišli Kylian Mbappé, Antoine Griezmann či Ousmane Dembélé, v záverečnej štvrťhodine začali konečne dominovať.

Práve Dembélé nebezpečne centroval, ale aj pálil. Aymen Dahmen dokázal pokryť jeho pokusy, Adrien Rabiot z voleja pozdravil len zbieračov lôpt. Mbappé z uhla preveril gólmana, z priameho kopu trafil múr. 

Už sa zdalo, že sa zápas skončí výhrou Tuniska, keď v nadstavenom čase vyrovnal Griezmann. Gól platil asi tri minúty, ale zase raz vstúpil do hry VAR. Po preskúmaní situácie bol zásah anulovaný, Tunisko predsa len triumfovalo 1:0.

To nič nezmenilo na tom, že zo skupiny D nepostúpilo. Do osemfinále sa pozrie víťaz z Francúzska a Austrália, ktorá v paralelne hranom dueli porazila Dánsko zhodne 1:0.