Mbappé vystrelil Francúzom osemfinále, Griezmann: Pekné víťazstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé vystrelil Francúzom osemfinále, Griezmann: Pekné víťazstvo
Mbappé vystrelil Francúzom osemfinále, Griezmann: Pekné víťazstvo
Mbappé vystrelil Francúzom osemfinále, Griezmann: Pekné víťazstvoProfimedia
Prvým postupujúcim mužstvom zo skupiny na MS v Katare sa v sobotu stalo Francúzsko. Zverenci Didiera Deschampsa (54) si poradili s Dánskom výsledkom 2:1. O oba presné zásahy sa postaral Kylian Mbappé (23).

Mbappé má našliapnuté za historickými číslami

Francúzsky ofenzívny futbalista oslávi dva dni po finále šampionátu v Katare svoje 24. narodeniny. Proti Dánsku najprv skóre otvoril a následne po tom, čo súper vyrovnal, aj uzavrel. V 61. reprezentačnom dueli to bol jeho 31. presný zásah.

Historický rekord drží dvojica Olivier Giroud a Thierry Henry - 51. V rebríčku kanonierov patrí Mbappému aktuálne siedma priečka. Napriek svojmu mladému veku nastrieľal na majstrovstvách sveta už sedem gólov. Z pohľadu Francúzska sa viackrát presadil už iba Just Fontaine. V roku 1958 si pripísal rekordných 13 gólov.

"Kylian je výnimočný hráč. Už som to povedal niekoľkokrát, má schopnosť byť rozhodujúcim elementom. Vie urobiť rozdiel. Robí všetko pre to, aby zakaždým podal čo najlepší výkon. V dvoch zápasoch sa mu to podarilo, čo je pre nás dobré," povedal tréner Didier Deschamps novinárom.

Francúzsko je prvým postupujúcim

Hlavný lodivod "Les Bleus" sa netešil iba z gólov Mbappého a víťazstva, ale tiež z potvrdeného postupu do osemfinále turnaja. "Je to pre nás ideálne. Máme šesť bodov a istotu postupu po dvoch zápasoch. Dodá nám to pokoj pred posledným zápasom v skupine." Ten odohrajú Francúzi proti Tunisku.

Lodivod Francúzska ďalej podotkol, že nielen Mbappé, ale každý môže ťažiť z tímovej práce. Jedným z dôležitých pilierov je aj Antoine Griezmann

"Vedeli sme, že to bude komplikovaný súboj. Prehrali sme s nimi dvakrát v Lige národov. Predviedli sme dobrý výkon, všetci sme tvrdo pracovali. Je to pekné víťazstvo," uviedol futbalista madridského Atlética. 

Dánsko nestačilo na Francúzsko po troch zápasoch

Bezgólová remíza pred štyrmi rokmi na šampionáte v Rusku a následne dve víťazné ťaženia v Lige národov. V sobotu večer sa ale trojzápasová šnúra bez prehry proti Francúzsku pre Dánov skončila. 

"Celkovo sme odohrali dobrý a odvážny duel. Opäť rozhodli maličkosti. Dali sme súperovi šance, ktoré sme mali ustrážiť. Naopak, nepremenili sme naše," hodnotil tréner Kasper Hjulmand.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Opta by Stats Perform

Jeho hráči sa v Katare po bezgólovej remíze s Tuniskom presadili prvýkrát gólovo. Ale ofenzívne ťaženie zaostáva za tým, čo ich zdobilo v kvalifikácii. "Máme veľa strelcov. Za celý rok strelecky uspelo dokopy 18 hráčov, čo ukazuje, že nemáme len jedného zakončovateľa. V bojoch o majstrovstvá sveta sme dosiahli osem výhier a v nich 29 presných zásahov. Útočníci sú skvelí," bránil svoje mužstvo Hjulmand. Gól strelil obranca Christensen.

Dánov čaká kľúčové vystúpenie proti Austrálii, ktoré musia zvládnuť za tri body. V opačnom prípade pocestujú predčasne domov. 

"Momentálne prevláda sklamanie, no do stredy sa pripravíme a vrátime na správnu cestu. Jedno je jasné, musíme vyhrať. Je to rozhodujúci zápas," uzavrel 50-ročný tréner.