Eriksen bude ústrednou postavou prvého zápasu skupiny D

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Eriksen bude ústrednou postavou prvého zápasu skupiny D

Eriksen bude ústrednou postavou prvého zápasu skupiny D
Eriksen bude ústrednou postavou prvého zápasu skupiny DProfimedia
Prvý duel D-skupiny medzi Dánskom a Tuniskom je na programe v utorok o 14:00.

Pozornosť púta Christian Eriksen, ktorý sa vráti na vrcholové futbalové podujatie len necelý rok a pol po jeho srdcovom kolapse na ME 2020.

"Je to výnimočné. Chcel som sa vrátiť od prvého rozhovoru, ktorý som po kolapse absolvoval," uviedol Eriksen. Samotný tím postúpil na tomto turnaji do semifinále a v Katare by chcel nadviazať na svoj najlepší výkon na kontinentálnych majstrovstvách od roku 1992.

Na svetovom šampionáte sú Dáni šiestykrát, pričom ich maximom je štvrťfinále z MS 1998. V Katare sú spolu s s Francúzmi jasnými ašpirantami na postup: "Snívame o veľkých veciach, viera v tento tím od médií a fanúšikov je po mojom návrate väčšia," dodal Eriksen.

Tunisko zaznamenalo na svetovom šampionáte vo svojej histórii len dva triumfy v celkovo 15 zápasoch. V roku 1978 zdolalo Mexiko 3:1 a ďalšie víťazstvo pridalo až o štyri dekády neskôr v Rusku, keď zdolali Panamu 2:1.

Do dejiska prvých MS na Blízkom východe sa údajne chystá množstvo tuniských fanúšikov a reprezentačný tréner Jalel Kadri naznačil, že ak jeho tím nebude v osemfinále, odstúpi zo svojej pozície. K splneniu tohto ambiciózneho cieľa by im mali pomôcť aj ďalší arabskí fanúšikovia.

"Po výkonnostnej stránke sa cítime dobre. Sme pokojní a šťastní z výsledkov, ktoré sme dosiahli. Reprezentujeme všetky arabské krajiny a zaslúžime si tu byť," povedal pred prvým duelom svojho mužstva Kadri.

Dánsko - Tunisko

Predpokladané zostavy:

Dánsko: Schmeichel – Andersen, Nelsson, Christensen – Wass, Höjbjerg, Delaney, Maehle – Olsen, Eriksen – Dolberg

Tunisko: Dahmen – Drager, Bronn, Talbi, Meriah – Chaalali, Skhiri, Laidouni – Slimane, Jaziri, Msakni