Francúzsko môže spečatiť postup do osemfinále, Dáni chcú natiahnuť sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko môže spečatiť postup do osemfinále, Dáni chcú natiahnuť sériu

Francúzsko môže spečatiť postup do osemfinále, Dáni chcú natiahnuť sériu
Francúzsko môže spečatiť postup do osemfinále, Dáni chcú natiahnuť sériuProfimedia
Futbalisti Francúzska si môžu zabezpečiť postup do osemfinále MS v Katare. Potrebujú k tomu trojbodový zápis proti Dánom, ktorí na úvod remizovali s Tuniskom 0:0.

Zverenci Didiera Deschampsa zaknihovali do turnaja výborný vstup. Austráliu zdolali rozdielom triedy 4:1. Tri body chcú potvrdiť aj v druhom skupinovom vystúpení.

"Štart do šampionátu nám vyšiel, ale ešte nemáme nič isté. Vieme, aký súper nás teraz čaká a musíme sa na neho dobre pripraviť," narážal krídelník Ousmane Dembélé na dve tohtoročné prehry s Dánskom v Lige národov.

Dáni vyhrali v Paríži 2:1 a doma následne 2:0. Francúzom už nepomôže obranca Lucas Hernández, ktorý si v prvom dueli vážne zranil koleno a v zostave ho s najväčšou pravdepodobnosťou nahradí brat Theo.

Vo štvrtok nedokončil tréning pre problémy so svalom Kingsley Coman, naplno sa už pripravoval Raphael Varane. Ten vynechal prvý zápas, keďže sa zotavuje po zranení.

Na čele historickej tabuľky strelcov francúzskeho národného tímu sa môže osamostatniť Olivier Giroud, ktorý proti Austrálii skóroval dvakrát a s 51 zásahmi vyrovnal rekord Thierryho Henryho.

"Želám mu vždy všetko dobré, ale dúfam, že tentoraz budem mať navrch ja. Olie je podľa mňa jeden z najlepších útočníkov v šestnástke súpera, treba si na neho dať pozor," vyhlásil pred zápasom Simon Kjaer, dánsky kapitán a Giroudov spoluhráč z milánskeho AC.

"Dvakrát sme ich v tomto roku už zdolali, ale na svetovom šampionáte čakám úplne iný zápas," varoval brankár dánskeho tímu Kasper Schmeichel. Tréner Kasper Hjulmand vie, že proti Francúzom musia jeho zverenci odohrať duel v oveľa vyššom tempe ako proti Tunisku.

"Ak sa súperovi nevyrovnáme rýchlostne, asi budeme mať problémy. Chceme predviesť lepší výkon ako v prvom stretnutí a ukázať, čo v nás je." V zostave bude absentovať Thomas Delaney, ktorý si proti Tunisku zranil koleno a na trávniku by ho mal nahradiť Mikkel Damsgaard.

Predpokladané zostavy:

Francúzsko: Lloris - Pavard, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud

Dánsko: Schmeichel - Andersen, Kjaer, Christensen - Kristensen, Damsgaard, Höjbjerg, Eriksen, Maehle - Skov Olsen, Dolberg