Djokovič na Austráliu nezanevrel, ľuďom chce priniesť správne emócie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič na Austráliu nezanevrel, ľuďom chce priniesť správne emócie

Novak Djokovič odštartuje prípravu na Australian Open turnajov v Adelaide.
Novak Djokovič odštartuje prípravu na Australian Open turnajov v Adelaide. Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) zopakoval svoje predchádzajúce vyjadrenia, že nemá ťažké srdce na Austráliu. Držiteľ 21 grandslamových titulov sa vrátil na austrálsku pôdu takmer rok po tom, ako ho deportovali z krajiny.

V úvodnom týždni nového roka sa jeden z najúspešnejších športovcov sveta predstaví na turnaji ATP v Adelaide, ktoré bude súčasťou prípravy na Australian Open.

"Austrália je krajina, v ktorej som vo svojej kariére zaznamenal obrovský úspech, najmä v Melbourne. Urobím všetko pre to, aby som hral dobrý tenis a priniesol publiku správne emócie a pocity," povedal podľa AP Djokovič, ktorý triumfoval na Australian Open rekordných deväťkrát.

Srb sa vrátil sa aj k udalostiam spred takmer 12 mesiacov. "Nebolo to ľahké pre mňa, moju rodinu, tím a nikoho, kto mi je blízky. Nedá sa na to zabudnúť a zostane to vo mne do konca života. Zároveň to však je pre mňa cenná životná skúsenosť, ale musím ísť ďalej."

Djokovič v januári prehral súdny spor o svoj očkovací status. Austrália odvtedy zrušila požiadavku, aby sa návštevníci krajiny museli preukazovať očkovaním proti koronavírusu. Austrálska vláda v novembri potvrdila, že neočkovaný Srb už nemá zákaz a dostal víza, ktoré mu umožňujú hrať na úvodnom grandslame roka.