Djokovič premýšľal o rozlúčke s tenisom, lúčenie Federera ho dojalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič premýšľal o rozlúčke s tenisom, lúčenie Federera ho dojalo
Objatie tenisových legiend na Laver Cupe 2022.
Objatie tenisových legiend na Laver Cupe 2022.Profimedia
Novak Djokovič (35) si očividne užil nedávnu tenisovú rozlúčku Rogera Federera (41). Nedávno uviedol, že v tomto sme by rád šiel v šľapajach švajčiarskeho elegána a pri ukončení vlastnej kariéry by chcel mať po boku svojich najväčších súperov.

Zábery plačúceho Federera spolu s jeho kolegom Nadalom obleteli športový svet. Na záverečnom vystúpení tenisovej legendy boli prítomní aj ďalší rivali - Djokovič a Murray.

"Bol to veľmi dojímavý, veľmi emotívny moment," povedal rodák z Belehradu novinárom v utorok v Tel Avive, kde odohrá podujatie ATP 250. "Keď som videl jeho deti a rodinu, tiež ma to dojalo. Musím sa priznať, že som premýšľal o tom, ako bude vyzerať moja rozlúčka s tenisom."

"Okrem rodiny a blízkych ľudí v mojom živote, by som tam rád mal svojich najväčších súperov a konkurentov. Tomu momentu by to dodalo výnimočnosť a väčšiu dôležitosť."

Tridsaťpäťročný Srb zaostáva za Nadalovými 22 grandslamovými prvenstvami len o jediný titul. Smerom k najbližšiemu turnaju sa vyjadril, že necíti žiadne problémy so zápästím, ktoré ho trápili počas minulotýždňového Laver Cupu v Londýne. Taktiež pripomenul, že Španiel zostáva jeho najväčším súperom.

"Odohrali sme proti sebe najviac zápasov zo všetkých ostatných súperov v histórii tenisu," povedal Djokovič, ktorý tento rok vynechal Australian Open a US Open.

"Táto rivalita je veľmi zvláštna a stále pretrváva. Dúfam, že budeme mať šancu hrať proti sebe ešte viackrát. Pretože je to vzrušujúce pre nás a tiež pre tenisových fanúšikov a športových fanúšikov na celom svete," podotkol na záver.