Do finále United Cupu Poľsko a Nemecko, suverénka Gauffová a úspešná Schmiedlová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do finále United Cupu Poľsko a Nemecko, suverénka Gauffová a úspešná Schmiedlová
Swiateková sa výraznou mierou podpísala pod postup do finále United Cupu.
Swiateková sa výraznou mierou podpísala pod postup do finále United Cupu.AFP/Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 6. januára?

16:25 - Druhé semifinále United Cupu medzi Austráliou a Nemeckom prinieslo väčšiu drámu. Angelique Kerberová zdolala domácu Ajlu Tomljanovičovú 4:6, 6:2, 7:6 (7), Alex de Minaur však potom vyrovnal stav na 1:1 po víťazstve nad Alexandrom Zverevom 5:7, 6:3, 6:4. Nemci, ktorí sa vo finále postavia proti Poliakom, rozhodli o postupe v záverečnej štvorhre, keď Laura Siegemundová so Zverevom uspeli proti Storm Hunterovej a Matthewovi Ebdenovi 7:6 (2), 6:7 (2), 15:13. 

14:00 - Holger Rune si o titul v Brisbane zahrá vo finále proti druhému nasadenému Grigorovi Dimitrovovi. Bulhar zdolal nenasadeného domáceho Austrálčana Jordana Thompsona 6:3, 7:5.

12:25 - Vo finále turnaja v Hongkongu sa predstavia Andrej Rubľov a Emil Ruusuvuori. Najvyššie nasadený Rus zdolal v semifinále nenasadeného Číňana Ťün-čcheng Šanga 4:6, 6:2, 6:3.

11:30 - V boji o titul v Brisbane čaká Rybakinovú nasadená jednotka Aryna Sabalenková, ktorá v bieloruskom súboji zvíťazila nad osmičkou podujatia Viktoriou Azarenkovou 6:2, 6:4. Sabalenková natiahla sériu víťazstiev na austrálskej pôde na 15. Duel bude reprízou minuloročného Australian Open.

10:00 - Súboj nenasadených hráčov v semifinále podujatia v Hongkongu ovládol rebríčkovo nižšie postavený Fín Emil Ruusuvuori (69. miesto), ktorý porazil Sebastiana Ofnera (43. priečka) z Rakúska v troch setoch 4:6, 7:5 a 6:3.

08:05 - Vo finále tenisového turnaja WTA v novozélandskom Aucklande proti sebe nastúpia dve najvyššie nasadené hráčky. Ukrajinka Jelina Svitolinová ako dvojka zdolala Číňanku Wang Si-jü v troch setoch 2:6, 6:4, 6:3 a vyzve devätnásťročnú Gauffovú, ktorá obhajuje titul.

07:45 - Holger Rune si ako nasadená jednotka poradil v semifinále turnaja v Brisbane s Rusom Romanom Safiullinom 6:4, 7:6, pričom Dán zvládol tajbrejk najkrajtším možným spôsobom - po výsledku 7:0. Jeho súper vzíde z dvojice Thompson - Dimitrov.

07:20 - Anna Karolína Schmiedlová si zahrá finále kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže turnaja v austrálskom Hobarte. Slovenská singlová jednotka a nasadená šestka kvalifikácie porazila Slovinku Tamaru Zidanšekovú 6:1, 6:3 za hodinu a pol. V nedeľu čaká Schmiedlovú vo finále Češka Linda Fruhvirtová.

06:10 - Tenisti Poľska sa stali prvými finalistami súťaži tímov United Cupu, keď v semifinále zdolali Francúzsko hladko 3:0 na zápasy. O postupoch rozhodli výhry v singloch - Hurbert Hurkacz porazil Adriana Mannarina 6:3, 7:5, respektíve Iga Swiateková zdolala Caroline Garciovú 4:6, 6:1, 6:1. Vo štvorhre nastúpili úplne iní hráči, za 68 minút postup vybavili Katarzyna Kawaová a Jan Zielinski. Vo finále sa Poliaci stretnú s lepším z druhého semifinále medzi Austráliou a Nemeckom.

05:10 - Češka Linda Nosková nezíska titul v Brisbane - rozhodne nie v tomto januári. Stále iba 19-ročná tenistka nestačila v semifinále na Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu, ktorej podľahla po priebehu 3:6, 2:6 za 65 minút. Svetovú štvorku Rybakinovú čaká v bitke o titul úspešnejšia z čisto bieloruského semifinále medzi Arynou Sabalenkovou a Viktoriou Azarenkovou.

04:10 - Američanka a trojka svetového rebríčka Coco Gauffová strávila na kurte len 65 minút pri tom, ako vyprevadila z turnaja v Aucklande krajanku Emmu Navarrovú po výsledku 6:3, 6:1.