Gauffová do amerického semifinále, Hrunčáková vo štvorhre o titul. Nadal skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gauffová do amerického semifinále, Hrunčáková vo štvorhre o titul. Nadal skončil
Gauffová sa pobije o miesto vo finále.
Gauffová sa pobije o miesto vo finále.Reuters/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 5. januára?

15:05 - Rafael Nadal bol blízko k tretiemu víťazstvu pri svojom návrate po ročnej pauze spôsobenej zranením a následnou operáciou bedrového kĺbu. Vo štvrťfinále podujatia ATP 250 v austrálskom Brisbane však skúsený Španiel nevyužil ani jeden z troch mečbalov proti domácemu Jordanovi Thompsonovi a po takmer tri a pol hodine boja prehral 7:5, 6:7, 3:6. Austrálčan v semifinále vyzve bývalého šampióna Grigora Dimitrova z Bulharska.

13:45 - Číňaň a 183. hráč sveta Šang Ťün-čcheng šokoval postupom do semifinále turnaja v Hongkongu. Vo štvrťfinále zdolal tretieho nasadeného (16. hráč rebríčka) Američana Francesa Tiafoea dvakrát 6:4. V boji o finále ho čaká najvyššie nasadený Andrej Rubľov z Ruska, ktorý si poradil s Arthurom Filsom z Francúzska 6:4, 1:6 a 6:2.

13:05 - Tenisti Nemecka postúpili do semifinále na turnaji United Cup v austrálskom Sydney po triumfe nad Grékmi. Rozhodlo sa o tom v záverečnej štvorhre, keď Laura Siegemundová so Zverevom porazili Petrosa Tsitsipasa so Sakkariovou dvakrát 6:3. V boji o finále narazia Nemci na domácu Austráliu, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Poľsko a Francúzsko.

11:50 - Pätica slovenských tenistov Alex Molčan, Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Lukáš Pokorný a Igor Zelenay figuruje v nominácii kapitána Tibora Tótha na kvalifikačné stretnutie Davisovho pohára v Srbsku. Hrať sa bude 2. a 3. februára na antuke v športovej hale Ibar v Kraljeve. Víťaz duelu si zabezpečí účasť v septembrovej skupinovej fáze finálového turnaja. Čítajte viac.

11:40 - V druhom semifinále v novozélandskom Aucklande sa stretnú Číňanka Wang Si-jü, ktorá zdolala Diane Parryovú z Francúzska 6:7, 6:3, 6:4 a Elina Svitolinová z Ukrajiny, ktorá vyradila vo štvrťfinále Češku Mariu Bouzkovú 6:0, 6:3.

11:10 - Brisbane bude svedkom bieloruského semifinále. Aryna Sabalenková zvíťazila nad Ruskou Dariou Kasatkinovou 6:1, 6:4, o finále bude bojovať proti krajanke Viktorii Azarenkovej.

10:55 - Alexander Zverev zdolal Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 6:4, čím vyrovnal súboj medzi Nemeckom a Gréckom v United Cupe na 1:1. O záverečnom semifinalistovi rozhodne záverečná zmiešaná štvorhra.

10:50 - Slovenka Viktória Hrunčáková si v Aucklande zahrá finále štvorhry. Spoločne s Kazaškou Annou Danilinovou postúpili cez francúzsko-český pár Ponchetová/Sisková po výsledku 7:6, 4:6 a 7:10.

09:45 - O čosi menej sledovaný je turnaj v Hongkongu. V dolnej časti pavúka boli vo štvrťfinále len nenasadení hráči. Fín Emil Ruusuvuori porazil Rusa Pavela Kotova 6:3, 7:6, zatiaľ čo Rakúšan Sebastian Ofner Španiela Roberta Bautistu-Aguta dvakrát 6:4. 

09:30 - Bulhar Grigor Dimitrov má postup do semifinále v Brisbane za sebou. Dvojka podujatia si poradila s domácim Rinkym Hijikatom 6:1 a 6:4.

08:50 - V poslednom štvrťfinále United Cupu sa vedenia 1:0 ujalo Grécko nad Nemeckom. Maria Sakkariová nemala väčšie problémy s Angelique Kerberovou, keď vyhrala 6:0, 6:3. Víťaz celého zápasu sa stretne v semifinále s domácou Austráliou.

08:05 - Nasadená jednotka na turnaji ATP v Brisbane pokračuje ďalej. Dán Holger Rune ukončil cestu Austrálčana a 116. hráča sveta Jamesa Duckwortha, keď triumfoval 6:2 a 7:6. Runeho čaká v semifinále Rus Safiullin.

07:55 - Rybakinová bude čeliť Češke Linde Noskovej. Tá v meraní síl tínedžeriek vyprevadila z turnaja Rusku Mirru Andrejevovú za 102 minút po priebehu 7:5, 6:3.

06:00 - Po trojsetovej bitke postúpila medzi štyri najlepšie Viktoria Azarenková. Bieloruska si poradila s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou po výsledku 6:3, 3:6 a 7:5. Po zápase tretej a ôsmej nasadenej hráčky ide ďalej skúsenejšia tenistka. Azarenková si ešte na súperku musí počkať. V semifinále je už aj dvojka podujatia Jelena Rybakinová, ktorá sa na kurte zdržala len 30 minút. Dôvodom je skreč Rusky Anastasie Potapovovej po prehranom sete 1:6.

05:40 - Známy je prvý semifinalista v austrálskom Brisbane. Rus Roman Safiullin v súboji nenasadených hráčov porazil Taliana Mattea Arnaldiho 7:6, 6:2. 

04:30 - Novozélandský Auckland uvidí čisto americký boj o finále. Po tom, čo štvrtá nasadená Američanka Emma Navarrová zdolala Petru Martičovú 6:4, 6:3 za hodinu a pol, sfúkla svetová trojka, jednotka podujatia a krajanka Navarrovej Coco Gauffová ôsmu nasadenú Francúzku Varvaru Gračevovú za 54 minút dvakrát 6:1.