Dominancia Nórov v Česku, šprint ovládol suverén Bö. Zo Slovákov najlepší Šima

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dominancia Nórov v Česku, šprint ovládol suverén Bö. Zo Slovákov najlepší Šima
Nór je jednoducho nezastaviteľný.
Nór je jednoducho nezastaviteľný. TASR
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö (29) triumfoval vo štvrtkovom šprinte Svetového pohára v Novom Měste na Morave. Suverén prebiehajúcej sezóny na strelnici ani raz neminul a zdolal o 30 sekúnd svojho brata Tarjeia (34). Tretí skončil s odstupom +1:15,2 min ďalší Nór Vetle Christiansen (30).

Z trojice Slovákov dosiahol najlepší výsledok Michal Šima. Na strelnici neminul terč a s mankom +3:49,7 min obsadil 72. miesto. Matej Kazár skončil s dvoma chybami 88. (+4:46,8), Tomáš Hasilla bol hneď za ním (+4:48,0) s jednou chybou. Ani jeden z nich si nevybojoval postup do sobotných stíhacích pretekov.

Už istý víťaz malého krištáľového glóbusu nenašiel premožiteľa ani v siedmom šprinte sezóny. Prvenstvo si pripísal vo všetkých šiestich pretekoch Svetového pohára a zlato získal i na majstrovstvách sveta v Oberhofe. Na pódiu mu rovnako ako na svetovom šampionáte sekundoval jeho brat, ani on neminul.

Čisto nórske pódium bolo taktiež reprízou zo súboja o svetový primát v Nemecku, iba Sturlu Holma Lägreida vystriedal Christiansen, ktorý minul jeden terč. Dominanciu Nórov v súčasnej sezóne potvrdil štvrtý Endre Strömsheim. Pri bezchybnej streľbe ho delilo od tretej priečky 2,7 s.