Dresy svetového šampionátu (#1): Tmavý Ajax v prevedení Nemcov a anglické prechody

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dresy svetového šampionátu (#1): Tmavý Ajax v prevedení Nemcov a anglické prechody

Dresy svetového šampionátu (#1): Tmavý Ajax v prevedení Nemcov a anglické prechody
Dresy svetového šampionátu (#1): Tmavý Ajax v prevedení Nemcov a anglické prechodyProfimedia
To, kto bude hrať na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta, už dávno vieme. Nastal teda čas pozrieť sa na dresy všetkých účastníkov najväčšieho futbalového sviatku na svete.

32. Kamerun

Afričania predstavili svoje dresy ako poslední. Výrobca One All Sports nevypočul priania fanúšikov, ktorí chceli vidieť návrat k tradičným tričkám "bez rukávov" a pripravil tri odlišné sady v národných farbách. Ich spoločným prvkom je motív "zelených rebier."

31. Irán

Krajina sa riadila heslom "v jednoduchosti je krása." Sardar Azmún a jeho spoluhráči si oblečú čistobiele dresy s národnými farbami na golieri a konci rukávov, ktoré sa vyznačujú aj zvieracím motívom obávanej pumy.

30. Nemecko

Nemci sa snažili obzvláštniť klasiku a výsledok pôsobí trochu rozporuplne. Dresy pripomínajú známe tričká holandského Ajaxu s čiernou farbou v strede namiesto červenej.

29. Austrália

Pri príležitosti osláv 100 rokov futbalu v krajine priniesli "Socceroos" na trh dresy v štýle old-schoolu, ktoré nechcú prekvapovať niečím novým. Ide o jednoduché žlté tričko s podkladom, na ktorom nájdeme aj trochu zelenej na rukávoch. Hráči ho budú obliekať v kombinácii s bielymi štulpňami.

28. Anglicko

Dresy "Albionu" nevzbudili prílišné vzrušenie. Tmavomodrý prechod na ramenách sprevádza klasická biela farba a tmavomodré trenírky.

27. Japonsko

Z japonského vzoru na dresoch sa vám môže zatočiť hlava. Údajne bol inšpirovaný kresbami mangy, ale vyzerá to tak, že na nich niekto nechal položenú žehličku.

26. Katar

Domáci nastúpia v tmavočervených tričkách s rukávmi, využívajúcimi motív vlajky Kataru. Najdominantnejším prvkom je veľké logo, umiestnené v strede dresu.

25. Maroko

Ak ste sledovali Maroko na MS 1998 vo Francúzsku a páčili sa vám jeho dresy, obľúbite si aj tento dizajn. Ide o rovnakú verziu, akurát s vymenenými farbami - tentokrát je základnou farbou červená so zelenými doplnkami na rukávoch a prsiach.