Duda sa lúči s Kolínom, má namierené do Talianska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duda sa lúči s Kolínom, má namierené do Talianska

Posledný súťažný duel odohral Duda za Kolín ešte 12. novembra 2022.
Posledný súťažný duel odohral Duda za Kolín ešte 12. novembra 2022. TASR
Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda (28) sa lúči s dresom 1. FC Kolín a čoskoro by mal skompletizovať príchod do talianskeho klubu Hellas Verona.

V 18. tíme Serie A absolvuje Duda v najbližších hodinách lekársku prehliadku. Do Verony má prísť na hosťovanie do konca sezóny, dohoda klubov zahŕňa aj opciu na trvalý prestup hráča v hodnote 2,6 milióna eur.

Podľa talianskych médií je vysoko nepravdepodobné, že sa 28-ročný ofenzívny stredopoliar po konci hosťovania do Kolína vráti. Naopak, súčasťou rokovaní je aj trojročná zmluva s Hellasom, ktorá začne platiť po tomto ročníku.

Za "capkov" odohral Duda od svojho príchodu v roku 2020 dokopy 76 ligových zápasov, v ktorých strelil deväť gólov. V tejto sezóne si pod trénerom Steffenom Baumgartom pripísal iba deväť bundesligových štartov bez gólového zápisu.

Duda už nefiguroval v kádri Kolína v utorkovom súboji 17. kola Bundesligy na ihrisku obhajcu titulu Bayernu Mníchov, kde 1. FC uhral cenný bod za remízu 1:1. Podľa portálu express.de ho vedenie kolínskeho klubu uvoľnilo zo stredajšieho tréningu a umožnilo mu rokovať s predstaviteľmi Hellasu.

"Dávame mu možnosť, aby sa dohodol na transfere. Potrebuje čas na rokovania, preto sme ho uvoľnili z tréningového procesu," vysvetlil kouč Baumgart.

Slovenský reprezentant sa mal už počas zimnej prestávky jasne vyjadriť, že v Kolíne dostáva málo priestoru. Okrem zápasu s Bayernom nebol v zostave ani v dueli s Brémami. V utorok hral na jeho poste 21-ročný Mathias Olesen.