Duke prestupuje za finančnú kompenzáciu z Nitry do Slovana, Bokroš mieri na Liptov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duke prestupuje za finančnú kompenzáciu z Nitry do Slovana, Bokroš mieri na Liptov

Reid Duke (v strede) si na Slovensku zahrá za druhý klub.
Reid Duke (v strede) si na Slovensku zahrá za druhý klub. TASR
Do kádra hokejistov HC Slovan Bratislava pribudol kanadský útočník Reid Duke, ktorý v doterajšom priebehu sezóny pôsobil v HK Nitra.

Duke prišiel do Nitry začiatkom novembra 2022 a slovenská Tipos extraliga je pre neho prvé európske pôsobisko. Zatiaľ v nej odohral šestnásť zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal dva góly, tri asistencie, 37 trestných minút a osem mínusových bodov.

"Reidovi sa u nás nedarilo podľa jeho predstáv a ani našich. So Slovanom Bratislava sme sa dohodli na finančnej kompenzácii za jeho uvoľnenie. Ďakujeme mu za služby, ktoré odviedol pre náš klub a v ďalšej kariére mu želáme len to najlepšie," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Vedenie "belasých" reagovalo angažovaním onedlho 27-ročného stredného útočníka na nedávne hráčske výpadky v ofenzíve.

"Momentálne je na hráčskom trhu veľký problém zohnať kvalitného centra do prvých dvoch formácii. Po odchode Rapuzziho a po dlhodobom výpadku Minárika sa snažíme získať vhodný typ, ktorý by bol schopný naplniť naše očakávania nielen v základnej časti súťaže, ale aj v play-off. Dúfam, že Reid zapadne do našich plánov a prinesie nám kvalitu, ktorú od neho očakávame," povedal športový riaditeľ HC Slovan Bratislava Oto Haščák.

Slovenský obranca Tomáš Bokroš ukončil svoje pôsobenie v HK Poprad. Do konca prebiehajúcej sezóny 2022/2023 bude obliekať dres Liptovského Mikuláša, za ktorý mal debutovať už v piatkovom zápase na ľade Michaloviec.

Bokroš bude v novom pôsobisku hrať pod vedením svojho otca Ernesta Bokroša, ktorý je od polovice decembra hlavný kormidelník Liptákov. Pre 33-ročného obrancu pôjde o šieste pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej už hral aj v dresoch materskej Dukly Trenčín, Zvolena, Žiliny a Michaloviec.

Do Popradu prišiel v lete 2022. V drese "kamzíkov" odohral 28 stretnutí, v ktorých si do štatistík pripísal jeden gól, štyri asistencie, 22 trestných minút a jeden mínusový bod.