Dunajská Streda so Slovanom remizovala, rozdiel na čele tabuľky ostáva trojbodový

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajská Streda so Slovanom remizovala, rozdiel na čele tabuľky ostáva trojbodový

Aktualizované
V šlágri sa zrodila remíza.
V šlágri sa zrodila remíza.TASR
V šlágri 19. kola slovenskej Fortuna ligy remizovala Dunajská Streda so Slovanom Bratislava a náskok "belasých" na čele tabuľky ostal trojbodový.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 7. Blackman - 67. Kucka

ŽK: Pinto, Brunetti - Kankava

ČK: 40. Risvanis

Rozhodovali: Kráľovič - Hancko, Poláček

DAC: Petráš - Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana - Káčer, Dimun, Kalmár (41. Kružliak) - Blackman (81. Szánthó), Krstovič (27. Niarchos), Gavrič (81. Ramadan)

Slovan: Chovan - Medveděv (39. Pauschek), Kašia, De Marco, Lovat - Kucka, Kankava (90+3. Agbo) - Weiss ml. (86. Zmrhal) - Čavrič (86. Green), Abubakari (90+3. Sharani), Čakvetadze

Dvaja strelci, dva góly a žiadny víťaz.
Dvaja strelci, dva góly a žiadny víťaz.Flashscore

Vo fantastickej atmosfére, ktorú tvorilo niečo cez deväťtisíc divákov, chceli aktívnejšie začať hráči Slovana, ale prvú šancu mali domáci. Nízky center Kalmára predĺžil jeden z jeho spoluhráčov a na čiare zachraňoval Kucka.

Ujala sa druhá situácia. Ďalší pas do vápna padal na päťku, kde si defenzíva hostí nedala pozor. César Blackman najskôr trafil žrď, lopta sa k nemu odrazila a potom už nemal problém otvoriť skóre - 1:0.

Vyrovnanie mal na dosah Malik Abubakari. Hlavičkoval pod brvno a až z čiary v poslednej chvíli odvrátil Alex Pinto. Veľký problém pre DAC prišiel v 25. minúte, pretože Nikola Krstovič musel nútene odstúpiť pre zdravotné problémy. Súťažný debut v novom pôsobisku absolvoval Niarchos.

Brankár Samuel Petráš sa blysol po polhodine hry, keď zlikvidoval prudkú hlavičku Vernona de Marca z rohového kopu. Vzápätí Weiss pätičkou uvoľnil Čavriča, ten mieril z mierneho uhlu do bočnej siete. Hráča stratil aj Slovan, pre zranenie kolena musel byť vystriedaný pravý obranca Jurij Medveděv.

V 40. minúte si hodil Abubakari loptu okolo stopéra Spyrosa Risvanisa do šestnástky, obranca Dunajskej Stredy ho rukami stiahol na zem tesne pred veľkým vápnom a keďže by Afričan šiel sám na Petráša, Grék videl červenú kartu. Tréner Guľa obetoval stiahnutie kapitána Kalmára, aby mohol poslať do hry Kružliaka.

Krátko pred prestávkou takmer vyrovnal Kucka. Krížna strela išla tesne vedľa vzdialenejšej žrdi a takisto na ňu v sklze nedotiahol Abubakari. Po zmene strán bol Slovan podľa očakávaní aktívny a tlačil sa pred bránku, no nevedel sa predrať cez pozorne brániacich hráčov DAC.

Takto dopadol zápas z pohľadu štatistík.
Takto dopadol zápas z pohľadu štatistík.Flashscore

Na konci 67. minúty poslal sprava krásny pas na zadnú žrď Čakvetadze, nabehol si tam Kucka a na dvakrát prekonal Petráša - 1:1. Paradoxne od tohto momentu domáci zlepšili svoju hru aj oslabení a nebyť bloku de Marca, technický pokus Gavriča zapadne k žrdi. Na druhej strane sa už Abubakari po prihrávke Lovata tešil z gólu, ale otočenie skóre z toho nebolo, nakoľko sa mával ofsajd.

Neujala sa ani dobrá hlavička Kucku, mieril tesne nad, Čakvetadze poslal loptu do bočnej siete. Obaja súperi si body rozdelili. Slovan má na prvom mieste Fortuna ligy pred Dunajskou Stredou naďalej trojbodový náskok.

Adrian Guľa, tréner Dun. Stredy: "Bol to emocionálny zápas, vložili sme doň veľa energie. Po červenej karte išla hra na úkor kvality, ale veľké stretnutia treba odpracovať. V tejto fáze mužstvo ukázalo charakter, fyzickú pripravenosť. Proti kvalitnému súperovi je ťažké, keď stratíte kľúčových hráčov. Prísť o Krstoviča, Risvanisa a Kalmára nie je ľahké. Mužstvo ukázalo svoju silu, vďaka tomu sme získali bod. Prvý gól nám ublížil, hrali sme pomaly a strácali sme veľa lôpt. Na tom musíme popracovať. Máme ďalšie dve príležitosti v nadstavbovej skupine, aby sme Slovan zdolali. Kľúčové bude zvládnuť najbližší zápas vonku."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bolo to veľmi ťažké stretnutie. Nezačali sme dobre, inkasovali sme lacný gól, ale taký sme dali aj my. Domácim výborne zachytal brankár Petráš, ale aj náš Chovan, obaja podržali svoje mužstvo. Remíza je zaslúžená. Dnes sme nehrali tak, ako vieme. Niektorí kľúčoví hráči veľmi chceli, ale teraz im to nešlo. Pre nás je to dôležitý bod, neprehrali sme na pôde Dunajskej Stredy. Najviac z toho vyťažila Trnava, ktorá sa k nám priblížila. Pre ligu je to výborné, lebo je ťažká a zaujímavá. Mohlo by byť viac takýchto zápasov."

Tabuľka Fortuna ligy po úvodnom jarnom kole.
Tabuľka Fortuna ligy po úvodnom jarnom kole.Flashscore