Dva slalomy doma? Viac som si priať nemohla, teší sa Dubovská na SP v Špindlerovom Mlyne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dva slalomy doma? Viac som si priať nemohla, teší sa Dubovská na SP v Špindlerovom Mlyne

Pretekárka sa teší na domáci zjazd.
Pretekárka sa teší na domáci zjazd. Profimedia
Martina Dubovská (30) označila víkendové preteky Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne za vrchol sezóny. Rodáčka z Třinca sa teší na plné tribúny, kde nebudú chýbať jej rodinní príslušníci, a chce podať ešte lepší výkon ako zvyčajne. Po piatkovom tréningu najlepšia česká slalomárka novinárom priznala, že pred štartom domáceho podujatia bude trochu nervózna.

Posledné dva slalomy nedokončila. V Záhrebe nebola klasifikovaná pre chybu hneď po štarte, vo Flachau neprešla správne bránou pred tretím medzičasom. "Nebolo to veľmi príjemné, ale teraz sa sústredím na tento víkend. Snažím sa pozerať dopredu a čo sa stalo, stalo sa."

"Určite to bude vrchol sezóny. Preteky doma a dva slalomy tu? Viac som si nemohla priať," povedala Dubovská, ktorá je v hodnotení Svetového pohára medzi slalomárkami na 17. mieste. Jej doterajším maximom sú desiate miesta zo Sestriere a Semmeringu. "Chcem tu uspieť o niečo viac ako zvyčajne," nechala sa počuť.

Pred víkendovými pretekmi trénovala v Jasnej na Slovensku. Trať v Špindlerovom Mlyne dobre pozná. "Najdôležitejší je tu asi vstup na rovinku. Musíte chytiť správny rytmus a mať rýchlosť. Myslím, že organizátori a dobrovoľníci odviedli skvelú prácu. Trať bude v dobrom stave pre všetkých pretekárov," prezradila športovkyňa, ktorá žije v Liptovskom Mikuláši.

Preteky Svetového pohára sa do Špindlerovho Mlyna vrátili po štyroch rokoch, v roku 2019 Dubovská obsadila v slalome 23. miesto. Aj vtedy si užívala búrlivú atmosféru.

"Áno, naši fanúšikovia fandia aj ostatným súťažiacim. V Rakúsku napríklad fandia len domácemu tímu, ale u nás fandia všetkým, či už majú číslo 1 alebo 60. Aj vďaka Petre Vlhovej tu bude veľa česko-slovenských fanúšikov. Veľmi sa na to teším," priznala zjazdárka, ktorá bude mať na tribúne rodinu a priateľov. "Musím ísť ešte rýchlejšie, aby som ich potešila," dodala s úsmevom.

Hoci bude mať pred začiatkom trému, je to podľa nej dobré znamenie. "Musím byť trochu nervózna. Ale hlavne som šťastná, že som zdravá a že som tu."

Favoritkou bude líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová z USA, ktorá má na konte 84 triumfov a v nedeľu by mohla vyrovnať historický rekord 86 víťazstiev, ktorý vytvoril Švéd Ingemar Stenmark. Dubovská už teraz považuje Shiffrinovú za najlepšiu lyžiarku histórie.

"Určite ňou je. Vyhrať toľko pretekov Svetového pohára v takom mladom veku je niečo neuveriteľné. Tento rok je v neuveriteľnej forme a je jedno, či ide slalom, zjazd alebo obrovský slalom."