Dve penalty v Rači priniesli komplikáciu v súboji o záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dve penalty v Rači priniesli komplikáciu v súboji o záchranu

Aktualizované
V súboji počas jesenného zápasu Dubnice a Rače Maksym Rizie s Marekom Výbošťokom.
V súboji počas jesenného zápasu Dubnice a Rače Maksym Rizie s Marekom Výbošťokom.Facebook: FK Dubnica nad Váhom
Program 21. kola II. futbalovej ligy uzavrel súboj medzi vtedajším 16. a 15. celkom tabuľky, z ktorého sa vykľula deľba bodov.

FK Rača - FK Dubnica nad Váhom 1:1 (0:1)

Góly: 71. Bellás (pen.) - 29. Martinek

Aktívnejšie začala Rača, ktorá mohla v úvodnej desaťminútovke vyhrávať po šanciach Kováča a Štefanku. Prvý menovaný prestrelil bránu z malého vápna, druhého vychytal Vavrúš. Po štvrťhodine sa pískal pokutový kop po zákroku Bellaya na Isaaca, skórovať chcela Dubnica. Hrdinom momentu bol gólman Žákech, ktorý zneškodnil ako penaltu Baboviča, tak aj dorážku Bilovského.

Skóre sa menilo pred polhodinou hry, keď Nicolas Martinek pohotovo poslal loptu do siete zo 14 metrov, hoci gól ešte museli schváliť rozhodcovia pre aktívne postavenie Isaaca. V dvoch možnostiach sa ocitol i Pagáč, do šatní sa išlo za stavu 0:1.

Štefanka neuspel ani na začiatku druhého polčasu s technickým pokusom, zo šiestich metrov po rohovom kope mieril do bočnej siete tiesnený Babovič. Všetko zmenil koniec 69. minúty, keď sa pískala penalta aj pre domácich po nedovolom zákroku, ktorý prišiel na prenikajúceho Bellaya z ľavého krídla.

Pavol Bellás sa nedal rozhodiť a prudkou strelou doprostred vyrovnal. V poslednej minúte riadneho hracieho času mal na kopačke zásah z niekoľkých metrov Elvis Isaac, no nepochopiteľne šancu zahodil...

Remíza znamená, že hneď štyri mužstvá majú po 21 stretnutiach na konte 20 bodov. Okrem Rače a Dubnice je to aj Dolný Kubín a Humenné, najlepšie skóre z nich majú Považania. Boj o záchranu bude ešte riadne tuhý.

Tabuľka II. ligy po 21. kole.
Tabuľka II. ligy po 21. kole. Flashscore