Dvojnásobná majsterka sveta v šprinte sa lúči, Schippersová ukončila kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojnásobná majsterka sveta v šprinte sa lúči, Schippersová ukončila kariéru
Schippersová naposledy súťažila v júli minulého roka.
Schippersová naposledy súťažila v júli minulého roka.Profimedia
Dvojnásobná majsterka sveta v behu na 200 metrov Dafne Schippersová (31) ukončila kariéru. Európska atletika túto správu oznámila na sieti X. Holandská šprintérka naposledy súťažila v júli minulého roka. Okrem titulov majsterky sveta z rokov 2015 a 2017 získala aj striebro na 200 m na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro.

Úspešná bola aj v behu na 100 m, z ktorého má dve svetové medaily a dva európske tituly. Jej najúspešnejší kontinentálny šampionát sa konal v Zürichu 2014, kde získala šprintérske double. Schippersová vstúpila do veľkej atletiky ako viacbojárka a na majstrovstvách sveta 2013 v Moskve skončila tretia v sedemboji. Dobré spomienky má aj na Prahu. Pred ôsmimi rokmi tam získala halový európsky titul v šprinte na 60 m.

Jej poslednou plnohodnotnou sezónou bola olympijská v roku 2021, keď súťažila aj v Ostrave na Zlatej tretre. Na olympijských hrách v Tokiu vypadla v semifinále šprintu na 200 m. Vlani na menších podujatiach bežala len stovku. Na majstrovstvách sveta ani Európy sa nepredstavila.