Ďalšie želiezko v ohni. Gajanová sa predstaví na OH

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie želiezko v ohni. Gajanová sa predstaví na OH
Gajanová si vybojovala účasť na prestížnom podujatí.
Gajanová si vybojovala účasť na prestížnom podujatí.Profimedia
Slovenská atlétka Gabriela Gajanová (23) si vybojovala miestenku na olympijské hry do Paríža. Na pondelkovom mítingu World Athletics Continental Tour vo švajčiarskej Bellinzone zabehla v behu na 800 m čas 1:58,78 min a ostrý limit prekonala o 1,02 sekundy.

Gajanová v silnej konkurencii dobehla šiesta a len o 41 stotín sekundy zaostala za slovenským rekordom Gabriely Sedlákovej, ktorý pochádza ešte z roku 1987. Svoj osobný rekord z júnového mítingu Diamantovej ligy v Paríži si vylepšila o 1,06 s.

Zverenka švajčiarskeho kouča Louisa Heyera je po prekážkarke na trati 100 m Viktórii Forsterovej druhým slovenským atlétom s istotou štartu na budúcoročnej parížskej olympiáde. Okrem dvojice atlétok má miestenku do Paríža aj pätica strelcov. Trapisti Marián Kovačócy a Zuzana Rehák Štefečeková, Vanesa Hocková s Dankou Bartekovou v skeete a Patrik Jány (VzPu 10 m). 

Na striebornom mítingu v Bellinzone štartovala aj prekážkarka na 400 m Daniela Ledecká. Skončila šiesta vo svojom druhom najlepšom výkone v sezóne 56,94 sekundy, rýchlejšia bola len na Svetovej univerziáde v Čcheng-tu (56,71).