Ekstraklasa získala finančnú stabilitu, práva predala za rekordnú sumu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ekstraklasa získala finančnú stabilitu, práva predala za rekordnú sumu

S poľským futbalom si sily zmeral v lete trnavský Spartak v neúspešnom predkole EKL.
S poľským futbalom si sily zmeral v lete trnavský Spartak v neúspešnom predkole EKL.Profimedia
Ekstraklasa sa dohodla na rekordnej štvorročnej zmluve s TV Canal +. Francúzska spoločnosť zaplatí za predĺženie doterajšieho kontraktu dokopy 270 miliónov €. Nová dohoda vyprší po sezóne 2026/2027.

Za jednu sezónu tak poľská najvyššia súťaž zinkasuje 67,3 milióna €. Na valnom zhromaždení sa o pokračovaní zmluvy zhodli jednohlasne všetky kluby. 

"Canal Plus je našim partnerom už dlhé roky. Podporoval nás nielen v dobrých časoch, ale i horších, počas korony. Nová zmluva nám zaistí finančnú stabilitu. Ide o dobrú správu pre kluby, ale aj fanúšikov. Zápasy budú môcť sledovať v najvyššej kvalite," zdôraznil prezident poľskej futbalovej súťaže Marcin Animucki. 

Vedenie ligovej súťaže ďalej uviedlo, že Ekstraklasa je aktuálne deviatou najhodnotnejšou ligou v Európe. Canal Plus môže vysielať všetky zápasy. 

Priaznivcom prinesie viacero sprievodných programov či analýz. Časť obsahu poskytne zadarmo. Jeden zápas z každého kola zostane, ako doteraz, voľne dostupný na neplatených programoch. 

Dlhoročnú spoluprácu si pochvaľuje tiež samotná televízia. "Takmer 30 rokov podporujeme rozvoj poľského futbalu. Sme veľmi radi, že môžeme pokračovať ďalej. Hodnota zmluvy je opäť rekordná. Nevyrovná sa ale konečnej hodnote ligy, ktorú spolu, vďaka aktivitám, tvoríme," dodala prezidentka správnej rady a generálna riaditeľka Canal + pre Poľsko Edyta Sadowska.