Embiid si zgustol na lídrovi západu, Jamesov koncert nestačil na Celtics

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Embiid si zgustol na lídrovi západu, Jamesov koncert nestačil na Celtics

Kamerunský rodák opäť žiaril.
Kamerunský rodák opäť žiaril.Profimedia
Nedávny program NBA ponúkol dve skvelé predstavenia jednotlivcov. Joel Embiid (28) bol v domácom prostredí jednoznačným strojcom výhry Philadelphie, LeBron James (38) sa blysol viac ako 40-bodovým zápis, no z víťazstva sa netešil.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 126:119

Druhý tím tabuľky Východnej konferencie privítal na svojej palubovke káder z čela západu. Prvé dve štvrtiny boli v réžii hostí, domáci ale zmobilizovali svoje sily a zlepšeným výkonom nepriaznivé skóre otočili. Leví podiel má na tom Joel Embiid, ktorý nastrieľal až 47 bodov, pridal 18 doskokov a päť aistencií. Pre 76ers to bol deviaty víťazný zápis z posledných desiatich ligových predstavení.

Brooklyn Nets - New York Knicks 122:115

Detroit Pistons - Houston Rocket 114:117

Orlando Magic - Chicago Bulls 109:128

Mužstvo z Chicaga sa po strete s Orlandom udržalo medzi najlepšou desiatkou východu. Najviac k tomu prispela dvojica DeMar DeRozan a Zach LaVine - obaja protagonisti zaknihovali 32 bodov. Bulls tak svojmu súperovi vrátili tesnú novembrovú prehru o jeden bod. Orlando má po piatich desiatkach odohraných duelov na konte už 31 neúspešných ťažení.

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 113:120

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 117:110

V boji o udržanie sa v najlepšej šestici tabuľky svojej konferencie čakal na Minnesotu dôležitý súboj so Sacramentom. Hostitelia sa proti Kings predstavili prvýkrát v tejto sezóne a z domácej palubovky urobili víťazné miesto. Z kádra Timberwolves sa blysol najmä 34-bodový Anthony Edwards. Kings po prehre zotrvali na tretej priečke.

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 103:113

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 118:128 pp

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 125:121 pp

Ligový líder z Bostonu zohral s hráčmi Lakers na svoje prekvapenie nečakane vyrovnanú partiu. Hostia kožu nepredali lacno hlavne vďaka LeBronovi Jamesovi, ktorý zaznamenal 41-bodový výkon a obohatil ho deviatimi doskokmi a ôsmimi asistenciami. Meranie síl dospelo až do predĺženia, v tom sa o niečo lepšie darilo domácim. Celtics dokázali uspieť po šnúre troch prehier a udržali si svoje výsostné postavenie.

Utah Jazz - Dallas Mavericks 108:100

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 105:123