Erik ten Hag o výkone v Liverpoole: Neprofesionálny a nehodný tohto klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik ten Hag o výkone v Liverpoole: Neprofesionálny a nehodný tohto klubu

Holanďan musel zniesť ťažké sústo.
Holanďan musel zniesť ťažké sústo. Profimedia
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) hodnotil druhý polčas na pôde Liverpoolu ako neprofesionálny a neprijateľný. Jeho mužstvo v ňom inkasovalo poltucet gólov a odvekému rivalovi podľahlo zahanbujúco 0:7.

Red Devils prehrali takýmto rozdielom iba štvrtýkrát v klubovej histórii, prvý raz od decembra 1931. "Môžete prehrať, ale nie takým spôsobom, ako sme to urobili v druhom polčase. V prvom sme hrali veľmi dobre. Vytvorili sme si lepšie šance a potom sme urobili organizačnú chybu. Druhá polovica bola neprofesionálna. To sa nemôže stávať a musíme o tom hovoriť. Neboli sme to my, náš štandard. Nehrali sme ako tím," uviedol holandský kouč pre web klubu.

TOP 5 v Premier League.
TOP 5 v Premier League.Flashscore

Vysoký debakel ho prekvapil o to viac, že v ostatnom období vykazoval káder slušnú športovú formu. "V posledných týždňoch a mesiacoch som videl mužstvo so skutočnou víťaznou morálkou. V druhom polčase sme ju však vôbec nemali. Nebolo to o jednom alebo dvoch hráčoch, ale o celom tíme. Bolo tam jedenásť jednotlivcov, ktorí úplne stratili hlavu. To je neprofesionálne a nehodné Manchestru United," hneval sa lodivod a pokračoval:

"Každá prehra je hrozná, ale od Liverpoolu je to ešte horšie. Sklamali sme fanúšikov. Pre tých, ktorí zostali až do konca, to bolo ťažké a musíme im veľmi poďakovať. Neobviňujem tých, ktorí odišli, pretože sme hrali naozaj zle," vravel ten Hag.

Strelci zápasu v Liverpoole.
Strelci zápasu v Liverpoole.Flashscore

United pred hanebnou porážkou jedenásťkrát v rade neprehrali. Nedávno dokázali v druhom dueli Európskej ligy vyradiť lídra španielskej ligy Barcelonu a po finále anglického Ligového pohára oslavovali prvú trofej od mája 2017.

"Odvtedy to nie sme my. Musíme nájsť dobré veci, ktoré sme robili predtým, a vrátiť sa k nim, pretože to veľmi bolí. To, čo sme predviedli v druhom polčase, je naozaj neprijateľné. Neukázali sme vôbec žiadny charakter ani mentalitu," vyhlásil obranca Luke Shaw.

Anglický gigant sa teraz chystá na osemfinále Európskej ligy s Betisom Sevilla. "Otrasieme sa z toho. Tento tím je dostatočne silný na to, aby sa preskupil a zomkol. Poznám svojich hráčov, majú dobrý charakter. Dokážu sa odraziť a presne to urobíme," vyjadril sa tréner United.