Neuveriteľný debakel, Liverpool siedmimi gólmi zdemoloval Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľný debakel, Liverpool siedmimi gólmi zdemoloval Manchester United

Aktualizované
Liverpool zažil najlepší zápas sezóny.
Liverpool zažil najlepší zápas sezóny.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v zápase 26. kola anglickej Premier League v derby proti Manchestru United vysoko 7:0 a posunuli sa v tabuľke na piate miesto o bod pred Newcastle. "Red Devils" ostávajú tretí, no na druhý Manchester City strácajú už deväť bodov.

Nottingham Forest - Everton FC 2:2 (1:2)

Góly: 19., 77. Johnson - 10. D. Gray (pen.), 29. Doucouré

Everton siahal na dôležité tri body, ale získal iba jeden. Už v desiatej minúte poslal svoj tím do vedenia z pokutového kopu Gray a aj keď Johnson vyrovnal, tak Doucouré sa presadil takisto a hostia po polčase viedli. Nottingham nakoniec predsa len získal aspoň bod za remízu po druhom zásahu Johnsona. Domáci sú v tabuľke na štrnástom mieste s 26 bodmi, hostia majú na osemnástej pozícii o štyri menej.

Liverpool FC - Manchester United 7:0 (1:0)

Góly: 43., 50. Gakpo, 47., 75. Ňúñez, 66., 83. Salah, 88. Firmino

Antony sa pokúsil otvoriť skóre strelou spred pokutového územia, technický pokus kryl Alisson. Na druhej strane mieril tesne vedľa Salah. Následne nepochodil Ňúñez, hlavne po nábehu do päťky a centri mal veľkú možnosť, mieril nad. Bruno Fernandes mohol zúžitkovať presný pas Dalota, na zadnej žrdi hlavičkoval mimo. Casemiro síce po priamom kope napol sieť, lenže z ofsajdu.

Nevyužité šance Manchester United poriadne mrzeli. Ešte do prestávky dostal Cody Gakpo prihrávku na krídlo, zasekol si Varaneho a technicky namieril nechytateľne k vzdialenejšej žrdi. Ak mal Liverpool výborný záver prvého polčasu, tak štart druhého dejstva bol ešte lepší. "The Reds" pridali dva góly v krátkom slede.

Darwin Ňúñez si našiel center Elliotta a prudkou hlavičkou zvýšil skóre. Brankár de Gea bol v pozícii štatistu aj počas 50. minúty. Salah zamotal Martíneza, prihral k päťke a Gakpo si Španiela vychutnal pokusom na zadnú žrď. Konaté hlavičkou z rohu mohol vsietiť štvrtý gól svojho tímu, chýbali mu milimetre.

Aby toho nebolo málo, ďalší zásah Liverpoolu pridal Salah. V otvorenej defenzíve hostí sa k nemu lopta aj so šťastím odrazila od McTominaya a Egypťan sa pohotovou strelou od brvna za čiaru postaral o krásny moment. Koncert na Anfielde pokračoval. Druhý gól v stretnutí strelil aj Ňúñez, znova hlavou a po druhý raz sa do streleckej listiny zapísal i Salah. Hostia neodpratali loptu z päťky a Egypťan si s ňou poradil dokonalo.

Siedmy zásah pridal striedajúci Roberto Firmino. Ide o historicky najvyšší triumf LFC nad odvekým rivalom. Tento zápis padol po vyše 127 rokoch – Liverpool zvíťazil 7:1 nad vtedajším Newtonom Heath v októbri 1895 v zápase druhej najvyššej súťaže. Navyše Salah prekonal rekord Robbieho Fowlera v počte gólov za Liverpool v Premier League. Okrem toho skóroval v piatom súťažnom zápase proti United za sebou.