Arsenal má na čele opäť päťbodový náskok, vyhral aj Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal má na čele opäť päťbodový náskok, vyhral aj Liverpool

Arsenal nedal súperovi žiadnu šancu.
Arsenal nedal súperovi žiadnu šancu.TASR
V dohrávaných stretnutiach 7. kola anglickej Premier League vyhrali hráči Arsenalu bez väčších problémov proti Evertonu. Tešil sa aj Liverpool, ktorý v závere rozhodol o víťazstve nad Wolverhamptonom.

Arsenal FC - Everton FC 4:0 (2:0)

Góly: 45+1., 80. Martinelli, 40. Saka, 71. Ødegaard

Prvých štyridsať minút sa síce Arsenal nevedel dostať cez pozornú defenzívu hostí, ale potom ju odomkol kolmicou Zinčenko. Tú Saka poslal pod brvno a po obrovskej chybe Gueyeho zvýšil skóre v nadstavenom čase Martinelli.

Po zmene strán "Gunners" bez problémov kontrolovali hru, pridali aj ďalšie zásahy. Najskôr Ødegaard, ktorý bol na konci rýchlej akcie a následne našiel Nketiah pred bránkou spomínaného brazílskeho krídelníka Martinelliho. Ten ukončil duel s dvomi gólmi.

Arsenal vyhral a opäť má na čele Premier League päťbodový náskok pred Manchestrom City. Navyše vrátil Evertonu prehru 0:1 zo začiatku februára.

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers 2:0 (0:0)

Góly: 73. van Dijk, 77. Salah

Liverpool zaznamenal dôležité víťazstvo a posunul sa už na šiestu priečku tabuľky, kde má len o dva body menej ako piaty Newcastle. Wolves sú na pätnástej pozícii s iba trojbodovým náskokom pred zónou zostupu. O osude stretnutia rozhodol druhý polčas.

Po zásahu Ňúňeza sa síce pískal faul a preto neplatil, no Virgil van Dijk po centri Jotu otvoril skóre, poistku pridal Mohamed Salah.