Neuveriteľný obrat Realu, na Anfielde strelil päť gólov a je jednou nohou vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľný obrat Realu, na Anfielde strelil päť gólov a je jednou nohou vo štvrťfinále

Real Madrid piatimi gólmi otočil skóre zápasu.
Real Madrid piatimi gólmi otočil skóre zápasu.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v prvom osemifinálovom zápase Ligy majstrov na pôde Liverpoolu 5:2 a vytvorili si veľmi dobrú pozíciu do domácej odvety. Duel na Santiago Bernábeu sa odohrá 15. marca.

Liverpool FC - Real Madrid 2:5 (2:2)

Góly: 4. Núñez, 14. Salah - 21., 36. Vinícius, 55., 67. Benzema, 48. Militão

Liverpool na svojho súpera okamžite vyštartoval a vďaka vysokému pressingu mu robil veľký problém. Na začiatku štvrtej minúty z toho bol najrýchlejší gól "The Reds" na domácej pôde v histórii Ligy majstrov, keď si Darwin Núñez nabehol pred päťku a využil center Salaha.

Ešte krajšie to bolo pre zverencov trénera Kloppa o dvanásť minút neskôr. Po malej domov spravil veľkú chybu brankár Courtois. Lopta mu ušla od nohy, Mohamed Salah ju dopravil do siete.

Zdalo sa, že Liverpoolu hrá všetko do kariet, no opak bol pravdou. Vinícius Júnior si v 21. minúte narazil a prudkou krížnou strelou znížil. Neskôr Militão na čiare v skrumáži zamedzil ďalšiemu zásahu anglického tímu. To ešte nikto netušil, že Real Madrid predvedie priam neuveriteľný obrat.

Spomínaný brazílsky krídelník sa vybral napádať Gomeza, ktorý si pomohol prihrávkou na Alissona. Gólman LFC podobne ako jeho belgický náprotivok zaváhal, odkopom trafil iba Viníciusa a od neho sa lopta odrazila do siete, bolo vyrovnané.

Druhý polčas odštartoval priamy kop. Centrujúci Luka Modrič našiel hlavu na päťke zle pokrytého Édera Militãa, ten zblízka otočil skóre. Tým však "biely balet" neskončil. Karim Benzema si vymenil loptu s Viníciusom a po teči obrancu Gomeza do protipohybu Alissona to bolo už 2:4.

V 67. minúte potom rýchlu kontru potiahol Modrič, prihral na Viníciusa, ktorý uvoľnil Benzemu. Francúz sa pohral s obranou aj brankárom a poľahky napol sieť. Real Madrid tak odchádzal z Anglicka s trojgólovým náskokom do domácej odvety, tá sa odohrá 15. marca.