Van Dijk blízko návratu. Je absolútne pripravený, hlási Klopp a chváli Newcastle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Dijk blízko návratu. Je absolútne pripravený, hlási Klopp a chváli Newcastle

Klopp verí v návrat van Dijka.
Klopp verí v návrat van Dijka.Reuters
Obranca Liverpoolu Virgil van Dijk (31) by mohol nastúpiť v sobotňajšom zápase Premier League na pôde Newcastlu United po zotavení zo zranenia stehenného svalu, ktoré ho vyradilo na viac ako mesiac. V piatok to povedal tréner Jürgen Klopp (55).

Kapitán holandskej reprezentácie van Dijk bol začiatkom januára vystriedaný v polčasovej prestávke pri prehre 1:3 v Premier League s Brentfordom. V pondelok sa vrátil na lavičku Liverpoolu pri víťazstve 2:0 nad miestnym rivalom Evertonom.

Na otázku, či je van Dijk k dispozícii proti Newcastlu, Klopp reagoval: "Myslím si, že áno. Vo štvrtok vyzeral absolútne pripravený a myslím si, že v piatok bude vyzerať rovnako. Potom sa rozhodneme."

Liverpool sa po sezóne poznačenej zlou formou a zraneniami potáca na deviatom mieste v tabuľke so ziskom 32 bodov. Newcastle je štvrtý a bojuje o miestenku do Ligy majstrov po sérii 17 ligových zápasov bez porážky. V tomto ročníku prehrali jeden duel - v auguste s Liverpoolom (1:2).

Klopp zároveň pochválil svojho náprotivka Eddieho Howea za "výnimočný" obrat, na ktorý v St James' Parku dohliada.

"Je to obrovský zápas. Ak chcete v tejto sezóne niečo dosiahnuť, musíme naháňať všetkých, najmä tých, ktorí sú v tabuľke pred nami. Nikdy to nebude ľahké, ale musíme sa o to pokúsiť. Newcastle má najlepšiu obranu v lige, prehrali len s nami, dali sme vtedy neskorý gól. Sú veľmi konzistentní a to je prvý krok k úspechu," nechal sa počuť Klopp.

Pozície tímov pred sobotňajšími duelmi.
Pozície tímov pred sobotňajšími duelmi.Flashscore

"Eddie Howe odviedol výnimočnú prácu, totálne výnimočnú. Finančné možnosti, ktoré majú alebo budú mať, sú výnimočné, ale nie je to dôvod, prečo sa mu darí. Prišiel v ťažkej situácii, pohodlne sa udržali v lige a teraz je tím na nepoznanie," uviedol nemecký manažér.

Klopp dodal, že Thiago Alcantara a Luis Díaz nie sú na stretnutie k dispozícii. Obranca Calvin Ramsay by mal vynechať zvyšok ročníka po operácii zraneného kolena.