Fantastická Kapustová. Na vytrvalostných pretekoch v Estónsku získala striebro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fantastická Kapustová. Na vytrvalostných pretekoch v Estónsku získala striebro
Aktualizované
Mladá Slovenka zaznamenala ďalší úspech.
Mladá Slovenka zaznamenala ďalší úspech.Profimedia
Slovenská biatlonistka Ema Kapustová (21) získala striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch junioriek na 12,5 km na mládežníckych MS v estónskom Otepää. Na strelnici neminula jediný terč a do cieľa prišla s mankom 1:23 min na víťaznú Nemku Juliu Tannheimerovú.

Kapustová zhodnotila preteky pre slovenskybiatlon.sk: "Dnes to bolo veľmi náročné. Už na rozjazde som sa cítila celkom unavene. Aj na tej trati to nebolo úplne super. Nešlo sa mi fajn. Snažila som sa to rozložiť, aby som mala jednotlivé kolá rovnomerne, aby som mohla v tom poslednom ešte zrýchliť. Na strelnici to bolo také ustrážené. Nebola som si úplne istá tými ranami. Tak som tam trochu dlhšie postála. Viem, že to nebolo úplne stabilné. Som však rada, že mi tam padli štyri nuly. V dnešných podmienkach bolo pravdepodobné, že štyri nuly môžu spraviť veľmi pekný výsledok. Ďakujem servisu za lyže."

Rodáčka z Revúcej prežíva vydarené obdobie, v januári sa tešila z bronzu na ME v seniorskej kategórii. V Osrblí uspela vo vytrvalostných pretekoch na 15 km. V roku 2021 si Kapustová vybojovala na mládežníckom svetovom šampionáte v rakúskom Obertilliachu rovnako bronz. Na pódium sa prepracovala vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km.

Kapustová trafila 20 terčov.
Kapustová trafila 20 terčov.TASR

Ďalšie dve Slovensky skončili vo štvrtej desiatke. Kristína Makovínyová na 32. priečke s mankom +8:00,6 a dvoma chybami, Sára Pacerová na 40. s odstupom +9:56,6 a šiestimi nesklopenými terčmi. Alžbeta Garguláková dokončila preteky na 68. mieste so siedmimi chybami a mankom +14:06,1.

Mládežnícke MS v biatlone v estónskom Otepää - vytrvalostné preteky:

Juniorky (12,5 km):

Julia Tannheimerová (Nem.) 42:14,0 min (1 tr. okruh)

2. Ema KAPUSTOVÁ (SR) +1:23,9 min (0)

3. Lena Repincová (Slovin.) +1:47,1 (0)

32. Kristína MAKOVÍNYOVÁ +8:00,6 (2)

40. Sára PACEROVÁ +9:56,6 (6)

68. Alžbeta GARGULÁKOVÁ (všetky SR) +14:06,1 (7)